tisdag 8 december 2009

Angkor Vat



På lördagen vaknade Amanda med hosta och lite feber. Inte så konstigt med en brorsa som varit sjuk hela veckan innan. Det fick bli alvedon och sen åkte vi till Angkor. Vilka föräldrar....
Templen i Angkor området började byggas på 800-talet. Angkor byggdes med hjälp av slavarbetare och vid sin höjdpunkt så sträckte det sig över ett område på 100 kvadratkilometer. Man tror att Angkor då var världens största stad med ca 500000 invånare. Från Angkor styrde Khmerkungarna sitt rike.
Ankgor vat är det största templet. Templet uppfördes på 1100-talet ooch tillägnades den hinduiske guiden Vishnu. Angkor Vat är förmodligen den största religösa byggnad som någonsin uppförts. Det täcker en yta på 2,6 kvadratkilometer och har ett flertal torn.



På eftermiddagen gav Amanda upp och somnade i mitt knä stackarn.




På eftermiddagen när vi kom tillbaka till hotellet hade resten av gänget anlänt inför loppet imorgon. De visades sig att en av mammorna varit tvungen att åka hem igen med vändande plan. När hon satt på planet och skulle skriva i sitt arrival card så visade det sig att hon lyckats tagit sig igenom alla passkontroller på KL´s flygplatsen med sin mans pass. Han hade tydligen två. Så när hon kom till Kambodja så kom hon inte in utan fick åka hem igen. Man skulle kunna tro att detta är omöjligt med alla kontroller de har.
På kvällen blev det middag på hotellet och lite uppladdning inför loppet. Det ingick massage på rummet så det kom upp 3 små tjejer som skulle massera oss, lite fnittriga och oeniga om vilken som skulle massera Hampus.

Inga kommentarer: