onsdag 28 januari 2009

Magsjuka

Lördag kväll var vi hemma hos Larssons i Forsby för att grilla korv i deras vindskydd.Det var ganska kallt, men vid elden så värmde det ordentligt. Jättemysigt!Jag åkte sen och jobbade natt på akuten, det var så roligt att träffa gamla arbetskamrater igen. Klientelet en lördagkväll på akuten hade inte ändrat sig, men det gjorde ingenting. Det var fullt ös hela natten. Det kändes precis som vanligt. Synd att det inte blev mer jobb nu när jag var hemma men jag får ta igen det i sommar. Känner nu hur mycket jag saknat att jobba.
Söndag natt var det dags för magsjuka igen, nu var det min tur.Helt däckad i 2 dygn. Nu har vi haft det hela familjen utom Hampus.

Vi har ordnat för Emma i Furuvik nu, hon får två rum att bo i. Jag tror att det kan bli riktigt mysigt. Bussen har hon också kollat upp, den går oftare än till Åbyggeby så det blir nog bra.

Amanda , Andreas och Elin på skoter.




fredag 23 januari 2009

Begravning


Idag var det begravning för farmor. Släkten och en del gamla vänner samlades i Uppståndelsens kapell. Det blev en ljus och fin begravning. Prästen var väldigt bra, lugn och jordnära. Emma och Hampus följde med mig. Hasse stannade hemma med Amanda som fick magsjuka i natt. Hon har kräkts varje halvtimme från kl 3 i natt, både hon och jag var helt slut när det blev ljust.
Efter begravningen åt vi lunch allihopa på stora Vall.

Det kom en dag en stilla vind och smekte ömt Din trötta kind
Liksom ett ljus som blåses ut Din levnadsdag har nått sitt slut.
Sov gott Älskade Farmor




torsdag 22 januari 2009

Barnkalas




Amanda hade barnkalas för sina kompisar 2 dagar efter sin födelsedag. De var 10 tjejer och killar som levde rövare här. Hon fick en massa mysiga saker.
Det var så kul att se alla barn igen, det är på dem man ser att man varit borta ett tag.
Hampus spelar hockey flera gånger i veckan. Han tycker att det är så kul, dels att spela dels att vara med grabbarna igen. Det går väldigt bra för laget, de vinner nästan varje match och de leder serien. Många utav grabbarna har växt ifrån Hampus på längden. Danne har växt 2 centimeter sen vi åkte i augusti, Hampus har bara växt en halv. Jane har koll på detta, hon har mätt grabbarna mot en dörrpost och markerat på den hur de växt.

Dop



Många långpromenader med vår hund Salsa har det blivit. Här är mina vänninor som älskar att vara med på kort.
På lördagen den 17 januari var det dop av Nora, barnens kusin som är 6 månader gammal.
Linda och Maria ordnade dopet hemma i deras villa i Furuvik. Hon döptes av min gamla konfirmationspräst "Julle". Det var jättetrevligt att träffa honom igen.
Nora döptes i töad snö i ett gammalt handfat.Hon var hur lugn och snäll som helst. Hasse och jag är nu faddrar till lilla Nora.

Efteråt serverades det smörgåstårta.

onsdag 21 januari 2009

Amanda 5 år

16:e januari och Amanda fyller 5 år. Hon har väntat sen före jul på denna dag. Hon blev uppvaktad på morgonen med sång av Emma och mig. (Hon var först tvungen att komma och väcka oss.)
Pappa Hasse anlände till Sverige igår kväll med en rejäl matförgiftning i bagaget. Ligger nu helt däckad så det blev inte mycket sång från honom. Hampus är fortfarande i Forsby.
Amanda fick bla en mikrofon som hon kan sjunga i och en discokula


På kvällen kom tjocka släkten med massor av presenter. Det bjöds naturligtvis på princess tårta.

torsdag 15 januari 2009

Åbyggeby





Har tydligen lyckats logga in på någon av grannarnas internet.Har nu varit en vecka i Sverige, och det är så mysigt. Idag snöar det och är 10 grader kallt. Vi har hunnit åka bob och skridskor och träffat många utav våra vänner. Jag har tom hunnit jobba ett pass på akuten. Det var så kul att träffa arbetskamraterna igen.
Vi hade sällskap av en annan svensk familj på planet som har en son i Amandas ålder. Det var så roligt att höra barnen när vi landade. Det var så spralliga och när de såg att det var snö på backen blev de helt tokiga. Amanda ställde sig upp och ropade "jag älskar Sverige".
Vi möttes av barnens nya kusin med sin mamma och farmor och farfar på Arlanda. Det var rejält kallt men de hade med sig jackor åt oss.
Vi åkte först hem till mamma och pappa. Deras vatten hade frusit. Det var så synd om dem. Man kommer hem trött och frusen och så har man inget vatten.Vi fortsatte hem till vårt uppvärmda hus och tände en brasa.Vi passerade affären på vägen, det var så skönt att gå i en svensk affär och handla, bara plocka det man känner igen.
Idag kom Hasse till Sverige också. Vi har haft lite middag här med farmor och farfar.Nu sover han gott i sin egen säng.

onsdag 7 januari 2009

Sverige

Imorgon bitti flyger vi till Sverige och blir där i 3 veckor. Har inget internet där så vi får se om jag kan skriva något.
Som vanligt är väskorna överfulla och väger över 20 kg, trots att vi inte har några kläder att ta med hem. Amanda har fått låna kläder av Lottas barn för jag tror inte att något av det hon har hemma passar. Hon var så stolt så hon har sprungit omkring i kläderna hela eftermiddagen, ett tag hade hon både kalasbyxor,strumpbyxor och jeans på sig.
Hampus och Emma har fullt upp att träffa kompisar i Sverige. Hampus har flyttat in i Forsby igen och spelar hockey hela dagarna. Emma börjar skolan i morgon. Lycka till!
Det ska bli mysigt att komma hem och träffa lite släkt och vänner, men vi har lite tunga saker framför oss också.

Från värme till kyla.

Idag var vi till 1utama med Lotta och Rebecka och deras barn. Amanda behövde verkligen leka av sig efter jullovet. Vi lämnade in barnen på ett lekland och hämtade dem efter 1 timme, de hade så kul.
Vi åt lunch på en sushibar, Amanda tyckte inte det var någon höjdare men de andra barnen tyckte det var kanon.
Mamma och pappa njuter sista dagarna vid poolen. Vi kommer att åka från 30 graders värme till 10 graders kyla. Känns inte som någon jättebra ide. Hasses två stackars anställda som åkt till Sverige har det inte lätt. De har skickat mail till hela kontoret här i Malaysia där de skrev att alla måste inse att de har det så bra här i Malaysia, och att de förstår varför de bor så få människor i Sverige.De tycker att det är vansinnigt kallt. Hasse får nog svårt att skicka fler av sina anställda till sverige kontoret i varje fall mitt i vintern.

måndag 5 januari 2009

Hemresa för barnen

Nu är julen slut som ni ser. Granen klipptes ner i småbitar och kastades ut i soprummet.

Klockan 5 imorse steg de upp, Hasse skjutsade dem till flygplatsen. Planet går 8.45. Hampus ringde vid halv 9 tiden och berättade att de satt vid gaten och väntade på att få gå på. Han hade blivit stoppad i säkerhetskontrollen pga att han hade en sax i handbagaget. När han lämnat in den så gick allt bra. Han var så orolig och hade rejält ont i magen på morgonen, men det hade släppt sen när han kom till gaten.Nu är de i tryckt förvar hos farmor och farfar.

På förmiddagen träffade jag en tjej som nyligen kommit från Sverige, vi ska hjälpas åt i 3-4:an i svenska skolan. Vi pratade ihop oss lite om vårterminen. Hon är lärare vilket är toppen hon har full koll på vad vi ska lära ut, vilket jag inte har.
Vi tog en tur till orkideparken efter lunch. Jag glömde bort att Hasse tagit stora bilen med gps´en i så vi fick läsa karta , efter några felkörningar så kom vi fram tillslut. Mamma och pappa köpte orkide-skott och ta med sig hem. Vi besökte också fågelparken innan vi for tillbaka.


På kvällen ringde barnen och meddelade att de landat och att resan gått bra.

Emmas sista kväll

Vi har haft några dagar med lite trist väder. Barnen har packat för fullt och Emma har fullt sjå att få ner allt i väskan. Det blir lite över som vi får ta. Hampus är så nervös men det blir nog bra bara han kommer iväg.
På eftermiddagen var vi bjudna på kalas.Linnea fyllde 6 år i lördags så det blev bullar och tårta vid poolen.Det var kul att träffa alla igen efter helgerna. De hade haft en stor fest här vid poolen på nyår, över 20 vuxna och mycket barn. De hade varit upp på taket vid tolvslaget och tittat på fyrverkerier .
Idag var det Emmas sista dag här i KL, hon och Hampus hade bestämt att vi skulle på bio och gå ut och äta. Mamma och pappa var barnvakt så vi drog iväg på kvällen.
Vi åt sushi!!! på en sushi restaurang. Vi satt vid ett bord och så gick det ett band med tallrikar förbi med olika sorter av sushin. Det var lite annorlunda, vissa var ätbara andra inte. Sen betalade man per tallrik man tagit och priset varierade med färgen på tallriken.
Vi gick sen på bio och såg nya disney filmen Bedtime story. Det var en mysig familjefilm. Vi gick på goldclass vilket innebär att man sitter i stora mjuka fåtöljer med täcke, och att man har servering vid borden i salongen. Hampus var helt till sig och tyckte det var såååå lyxigt.

Väskorna är nu fullpackade och kontrollvägda på grannarnas våg. De väger strax över 20 kg båda väskorna. Hampus har ju sin hockeytrunk med sig hem, han fick höra att det var träning i morgon kväll så vi får väl se om han pallrar sig dit. Han är ju van att spela hockey mitt i natten.

torsdag 1 januari 2009

Nyårsdagen 2009.


GOTT NYTT ÅR !!!
Första dagen på det nya året och vi är nu åter tillbaka i KL. Vi hann sola och bada på förmiddagen innan det var dags att ta oss till flygplatsen. Allt gick så smidigt och vi var tillbaka i vår lägenhet vid 8 tiden på kvällen. Jag tror att alla är nöjda med resan.


Amanda var nog med att läsa säkerhetsföreskrifterna innan vi for iväg. Särskilt spännande var det med rutschbanan som man kunde få åka på om man nödlandade.

Emma har nu bara 3 dagar kvar i KL, innan hon flyttar hem. Får se vad vi ska hitta på.Hon och Hampus flyger hem på måndag. Vi har sagt åt syrran att hon måste ta hand om lillebror nu tills vi kommer hem. Hon hade sagt åt honom att hon skulle ta hand om honom på resan men när de kom till Sverige då fick han klara sig själv. Hampus som nog tycker det är lite pirrigt att flyga själv frågade då Emma lite försynt "du följer väl med mig och hämtar ut väskan"? Det kommer att gå jättebra, farmor och farfar tar emot på Arlanda på trettondagsafton.

Surfing

Några utflykter blev det. Hampus och Hasse och jag drog iväg till Ubud, en hantverksby som ligger ca 45 minuters bilväg från Sanur. Vi hyrde en taxi i några timmar och taxichauffören guidade oss. Vi stannade och tittade på batik, gallerier och trähantverk på vägen. Ett riktigt turiststråk.
När vi kom upp till Ubud så var det marknad med massor av prylar, där kunde man gått en hel dag. Prutade man så gick det att få saker riktigt billigt. Så fort man frågade vad saker kostade så sa de ett pris och sen la de till "You bargain". Det var precis som att de måste tala om för oss att vi måste pruta.

På nyårsafton så åkte Hasse och Hampus till Kuta beach för att surfa. De tog en halv dags lektioner. De var helt slut när de kom tillbaka, vågorna var rejält höga uppemot 5 meter. En rejäl upplevelse för dem båda. Detta kommer de att leva länge på....
På kvällen var vi ut och åt, Amanda somnade vid bordet fast klockan bara var 9, så vi fick bära hem henne. Några till av oss hann somna innan tolvslaget måste jag erkänna.Vi var nöjda med vår nyårsafton ändå.

Bali

Den 27 december gav vi oss iväg till Bali. Bali är en vulkan ö som ligger i Indonesien ca 3 timmars flygresa från Kuala Lumpur. Det bor ca 3 400 000 människor på ön och de flesta är hinduer. Bali är känd för sina fina surfstränder med höga vågor.
Vi har bott i Sanur som ligger på ostkusten, hotellet heter Sanur beach hotel. Det är regnperiod på Bali just nu så vi har haft lite växlande väder. Det var nog tur att det inte var strålande sol alla fem dagarna för när det var soligt så gick det inte att ligga i solen, det var alldeles för varmt. Det har regnat lite på nätter och kvällar.


Vi har haft några härliga dagar på stranden och vid poolen,sovit ut och ätit gott. På Bali är det fortfarande billigt att shoppa och äta. Det blev inte så mycket shopping men en hel del god mat.

Det var segeltävling från stranden en av dagarna med lite specialla inhemska båtar.

Amanda ville göra Bali flätor i håret så vi tänkte att vi kunde ta massage samtidigt på stranden medan de flätade hennes hår. Det var inte så avslappnande precis, Amanda är ju så

håröm så hon satt och grät när de försökte reda ut hennes hår vilket gjorde att jag led lika mycket som henne och inte kunde njuta av massagen. Fin blev hon tillslut i allafall.

På kvällen då tyckte hon att vi skulle plocka ur allihop för att det var så hårt att sova på dem.