söndag 24 maj 2009

Royal Selangor

Fredag morgon igen, tiden bara flyger iväg. Idag är barnen lediga så när som på "student led conferance".Det innebär att vi som försäldrar får komma till klassrummet och eleven får visa sina arbeten som de gjort under året. Vi var först i Amandas klass och sen fortsatte Hasse till Hampus klass för jag hade dubbelbokat mig med ett studiebesök.


Royal Selangor stod på programmet. Detta ställe är känt för sina fina tennsaker. Malaysia har haft bra med egen tenn men just nu är det bristvara så de importerar mycket istället. Sakerna görs av "pewter" ( har inget svenskt namn för det) som består av 85-99% tenn.
Detta är hall of frames...

Vi fick besöka fabriken och sen göra egna tenn skålar, riktigt roligt var det.
På eftermiddagen åkte vi till Carcosa där man kan dricka afternoon te och äta massor av godsaker. Vi hade avskedste med Ylva där. Vi hade köpt ett halsband av tenn på Royal selangor åt henne, ett fint minne från Malaysia.
Hasse kom sen och hämtade mig för att vi skulle vidare in till ett hotell där vi skulle lyssna till en svensk föreläsare som heter Fredrik Hären. Han pratade om kreativitet, en rolig och intressant föreläsning, man får sig en tankeställare.(Kolla gärna in han på youtube). Efteråt var det lite mingel och Hasse köpte en bok som han lyckades få signerad.
Barnen var hemma med Linda och det hade gått jättebra, när vi kom hem så sov Amanda och Hampus och Linda tittade på film.

Inga kommentarer: