fredag 24 oktober 2008

FN-dagen

Ni har väl firat FN dagen i Sverige idag??


Det har vi gjort med råge...Det var fullt program på skolan. Alla nationaliteter hade ett uppträdande på skolan och var klädda i kläder typiska för sitt land. Sverige uppträdde med Mamma Mia på svenska och Pippi Långstrump. Det var lärarna i svenska skolan som tränat med barnen. Bakom så gick det ett bildspel från Sverige som en av grabbarna gjort. Man fick riktig hemlängtan när man såg bilderna.
Finnarna uppträdde naturligtvis också och de sjöng "Hej Tomtegubbar" och sen hävdade de att tomten kommer från Finland. Inte är det väl så???? Jag har faktiskt varit på tomteland i Sverige och träffat tomten.
Amandas klass.

Amanda och hennes danska kompis Catrine.



Det hela avslutades med att det togs ett kort ute på innegården där alla elever var med.
På eftermiddagen kom en strålande glad Emma hem med jättefina betyg.Det var hon värd för allt jobb hon lagt ner.
Min man hade problem med internet på jobbet idag så han kom hem tidigt.För att få en stund ensam med honom så fick man snällt följa med till golfbanan. Amanda följde med en kompis hem direkt efter skolan och Hampus var på simträning så ingen behövde hämtas.
På kvällen blev det grannkväll vid poolen, kinamat och pizza. Amanda kom inte hem förrän kl var 8, hon hade haft jättekul.



1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med en sprudlande glad Emma. Det är hon förtjänt av att vara. Så som hon har jobbat. Du Marie, ska du börja spela golf?
Farfar