måndag 27 oktober 2008

Kinesiskt bröllop

GRATTIS LEFFE "down under"!!!!
Hoppas du har haft en trevlig födelsedag med familjen.

Idag fick vi vår "nya bil". Vi har hyrt den av de som vi hyr lägenheten av. Det blir bra att ha en extra bil. Det är något jeepliknande, vet inte vad det är för märke.
Emma och jag var på manikyr och pedikyr idag. Det tog 2 timmar.Vi fick sitta i en massagestol och se film under tiden.
På kvällen var vi bjudna på bröllop. En kille anställd på Hasses jobb var det som gifte sig. Kinesiska bröllop är lite annorlunda än svenska kan man lugnt säga. Paret gifter sig under dagen och då är familjen närvarande. På kvällen har man sen fest för familj och vänner. Det ska vara mycket folk. På detta bröllop var det ca 200 personer.
Det började 7 enligt inbjudan men man kommer inte förrän närmare 8. Vi var lite sena så 10 i 8 ringde han som skulle gifta sig till Hasse och frågade var vi var.

Klädsel var inte så noga, men man skulle inte ha svart, vitt eller rött på sig. Då förstår ni att jag fick problem som nästan bara har svart i min garderob.Tillslut blev det en brun klänning. När vi kom dit så var det många som hade svart och vitt, jag antar att det är som i Sverige att det är gamla traditioner som hänger kvar men som nu inte är så strikta. En del gick i jeans men de flesta var lite uppklädda i allafall.

Det var 9 rätter på menyn. Det var bla soppa, kyckling, skaldjur, vegetarisk och så efterrätt förstås. Efter tredje rätten så skar brudparet upp bröllopstårtan och hällde i champagne i glas, sen fortsatte man äta och någon bröllopstårta serverades aldrig.

När man ätit sista maträtten så reste man på sig och gick hem. Det var inga tal, men ett bildspel på brudparet. Till present skulle man ha med sig ett rött kuvert med pengar i.

När vi kom hem så låg kuvertet kvar i väskan vi såg aldrig var man gjorde av det. Hasse får lämna det senare till dem.

Inga kommentarer: