tisdag 2 september 2008

Tioman Island






Vårt hotellrum låg lite på sidan av hela resorten så vi fick åka shuttle till frukosten och stranden.Riktig hotelfrukost blev det i alla fall.

Hasse och Emma tog med sig snorkelgrejorna på en båttur och fick snorkla runt en ö som låg en bit ut i vattnet. Emma är som en fisk i vattnet, dyker under och undersöker allt. Hon hade oturen att sticka sig på en sjöborre och riva sig på en korall. När de kom i land fick de uppsöka en klinik med en doktor där hon fick penicillin. 8 svarta taggar sitter kvar i benet och kommer förhoppningsvis ut av sig själv om några veckor.


Teresa och jag var riktigt ansvarfulla mammor och drog ut från stranden och snorklade medan barnen lekte i sanden. Det var lågvatten så vattnet hade dragit sig långt ut. Vi fick ta oss rejält långt ut men det var inte djupare än till våra höfter. Då dyker det upp en haj, tydligen ska den vara ofarlig men det var läskigt att se den så nära. Den var ca 1 meter lång och simmade runt oss.
Vi fick också se massa färglada fiskar och koraller. Vattnet var klart så man såg långa sträckor och det var lite läskigt tyckte jag när vi kom ut på det riktigt djupa vattnet.
När vi kom i land hade barnen byggt ett stort sandslott av sand, koraller och stenar.Det visade sig senare att förmodligen i denna sand låg nyckeln till deras lägenhet, det var bara att börja gräva upp hela slottet.Behöver jag säga att vi inte hittade nyckeln....

På kvällen drack vi lite vin utanför Teresas och Lalles lägenhet, medan vi tittade på solnedgången.Det var otroligt vackert.






1 kommentar:

Anonym sa...

Det är annat än vi kan säga, vaddå solnedgång, vin mm........ Otroligt vackert. Gissa om jag längtar till er. Verkar helt underbart för oss som får vara här hemma och det bara regnar o är kyligt