onsdag 3 december 2008

5:th grade concert

Första lärarmötet med svenska skolan. Jag tror att de träffas 1 ggr per månad för att diskutera hur det går och vad som är på gång. Jag ska vara i 3-4 :an där Teresa har jobbat. Det ska bli spännande.Nu är det inte så många ggr kvar på terminen. Riktig lektion imorgon och sen är det julpyssel sista gången. Jag ska vara med och observera imorgon.
Har lyckats beställa en julskinka idag. Ingen billig affär, men skinka måste vi ha. Det finns en affär i Bangsar som tar upp beställningar och sen kan man hämta strax innan jul.

Lucia träning på em idag igen. Amanda tycker det är så kul medan Hampus och de andra äldre grabbarna var nära att hoppa av men vi lyckades övertala dem att vara kvar. Det blir lite tunnt med bara små tjejer, de hörs ju inte så bra.
Hasse köpte en gran idag. Man måste tydligen vara på alerten här annars kanske man blir utan. 2.5 meter hög, jätte tät och fin. Första året som vi betalt för en gran, men man kan ju inte gärna sno den på IKEA.
Nu doftar det faktiskt lite gran här. Vi var tvungen att sätta upp den och ställa den i vatten på en gång så då åkte ljus och kulor också upp på en gång.

På kvällen var det dags för Hampus konsert. Alla femte klassare har börjat med ett nytt instrument nu i höstas så de har inte spelat så länge. Hampus spelar trummor. Det är helt otroligt hur de lyckas att få ihop dem till en hel orkester med trummor, saxofon, tromboner, flöjter och slagverk. De spelade i en kvart ungefär och sen så visade de upp vad de lärt sig på kör lektionerna. De sjöng julsånger. Verkligen proffsigt.








4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att ni står i shorts och t-shirts när ni klär er gran. Här hemma är det långkallingar och fleece tröja på dagarna igenom. Ja det är klart, när vi går ut så blir det regnställ oxå. Tänkte bjuda över Berglinds på lördag på lite korvgrillning och glögg men just nu är det 1 dm vatten runt hela stugan. Hoppas det hinner sjunka undan.
Kram Jane

Anonym sa...

Härliga bilder. Hoppas det kommer någon tomte också så småningom. En
liten tomte kanske. Kanske en som spelar trummor.
/farfar

Anonym sa...

Putte sa
Nu börjar jag få resfeber. Vilket är viktigast 1 kilo lösgodis eller extra kalsonger. Kerstins ben är status qou så det lutar åt att marie får ta över från familjemottagningen södertull. Känns skönt med barn och måga i sjukvården. Nu håller ni ena tummen att vi lyfter på tisdag kl 12.30 svensk tid.Till er alla en riktig god jul och gott nytt år.

Anonym sa...

Det är dags att skriva om profilen om mig. Världen förändras, till det positiva. Vi alla ser framåt.