fredag 26 december 2008

Annandag jul

Två riktiga slappardagar har vi haft. Badat i poolen, läst böcker och spelat Monopol.
Idag var vi och växlade pengar till Bali, man måste ha både amerikanska dollar och indonesiska rupier med sig. Det kostar 20 dollar bara att komma in i landet. Nu går man omkring med en miljon i plånboken, det blir inte så lätt att tänka om till rupier till ringit och sen till svenska pengar.Spännande ska det bli i allafall.
Vi åker imorgon vid 7 tiden på kvällen och blir borta över nyår.
Återkommer sen med lite bilder.

Julafton

GOD JUL!
Nissarna hittade hit till våra strumpor också. Vilken tur.
Annars blev det en annorlunda jul. Mormor bjöd mig och Emma på manikyr och pedikyr på förmiddagen. Riktigt lyxigt.
Vid lunch så ringde Danne, gissa en som blev glad.

Lunchen blev ingen risgrynsgröt, vi hittade inga risgryn. Gissa vad det blev istället när Hampus fick bestämma. Wendys hamburgare. Mormor och morfar valde inte den restaurangen kan jag meddela.
Lite glögg och pepparkakor blev det på balkongen på eftermiddagen.


På kvällen drog vi för gardinerna tände ljus, satte på luftkonditioneringen och åt julmiddag. Vi hade lyckats få fram det mesta mycket tack vare IKEA, sill, lax, janssons, julmust, köttbullar m.m.

Sen dök han upp den vi alla väntat på Santa Hampus.
Amanda tyckte nog att det var han men hon var inte riktigt säker.Många fina saker hade han med sig både från Sverige och Malaysia i allafall.Vi lyckades få julen riktigt mysig trots att vi saknade resten av släkten som är kvar i Sverige.

Juaftonskväll över KL.

tisdag 23 december 2008

Uppesittar kväll


(fotograf Emma Molin)
Kvällen före julafton. Vi har lyckats fått ordning på alla paket, de ligger nu under granen. Lite julstämning kanske vi har nu när det är kväll och mörkt. Vi har haft lite uppesittar kväll utan bingo lotto, men det gick bra ändå. Julskinkan är griljerad och barnens strumpor är fyllda med julgodis. Vi har slagit in presenter för fullt, man får inget inslaget i affärerna här. Nu är det två presenter kvar att slå in och papperet är slut.
Farmor och farfar hade skickat paket från Sverige och idag när vi packade upp det så hittade jag ett som var till mig som vi fick öppna bums. Det innehöll lite filmer, bla några svenska. Jätte kul. Tack!!
Det har varit en strålande dag med klarblå himmel så vi har tillbringat hela dagen vid poolen. Vi låg på solstolarna och tittade på när japanerna hade julfest. De spelade jingle bells och barnen sprang omkring i tomteluvor. Lite konstigt är det allt.Mamma och pappa är nöjda tror jag, börjar bli bruna som pepparkakor nu.
Mamma och pappa har lämnat sin hund på hundpensionat i Åbyggeby, de fick ett mail från Gollie idag att hon hade det bra och trivdes med de andra hundarna.

söndag 21 december 2008

Margaritas och knäck

Strålande sol idag på fm. Vi tillbringade den vid poolen. Grabbarna åkte iväg för att åka gocart men det visade sig att den var fullbokad så de kom hem igen.

Vi åt lite lunch vid poolen tillsammans med Teresas familj. Sista dagen i KL, väskorna står packade och lägenheten är ganska tom nu.Vi åt middag ute med mormor och morfar och sen senare på kvällen var vi bjudna på "cocktail party". Det var en kompis till Emma som fyllde år så vi var bjudna hela familjen. Margaritas och knäck, det ni.

lördag 20 december 2008

Jullov

Sista dagen i skolan innan jullovet. Alla barnen slutar 11.50 idag. Hampus var rejält ledsen när jag hämtade dem. Det var två till elever förutom Erik som ska flytta. Det blev lite jobbigt. Det är jobbigt här med alla avsked, folk är här några år sen flyttar de hem eller till något annat land. Barnen får byta kompisar ofta.
Emma fick en avskedspresent av kompisarna och fíck tillbaka några av hennes exams innan hon slutade. Det mesta hade gått jättebra, så hon var nöjd.
Vi åt lite lunch och Emma drog iväg på bio med sina kompisar. Vi tog bilen och åkte in till Hasses jobb i tornen. Det var första gången jag skulle köra dit och parkera under dem.
Vi körde 2 varv runt tornen innan vi hittade ner i garaget. Hade jag lyssnat på min son från början så hade det gått lite fortare. Mamma nu gör du en u-turn här och så svänger du här, ja sen var vi nere i garaget. Han har ett väldigt bra lokalsinne min son, vilket han inte fått av sin mor.
Mamma och pappa klagade inte, de fick se mosken på en fredag, med dubbelparkerde bilar utanför och knäböjda muslimer ända ute på trappan.De fick också tillslut komma upp och se Hasses kontor på 47 våningen. Det är faktiskt en upplevelse.
Mamma och jag var sen kvar och shoppade lite och grabbarna och Amanda åkte hem.
På kvällen var det bartömning med Teresa och Lalle vid poolen, kan säga att det inte gick något vidare med det. Alla var jättetrötta, barnen somnade nere vid poolen.

Julfest med Hampus

På förmiddagen tog jag och Lotta med Teresa ut på en sista förmiddag tillsammans. Vi gick på fotreflexologi och sen gick vi och käkade lunch. Hon har inte unnat sig mycket för sig själv när hon varit här så vi tänkte hon behövde det nu i all stress med hemflytt och jul.De åker på söndag och kommer till Arlanda på kvällen, ska sen bo på hotell en natt innan de fortsätter hemåt.

Hampus hade julfest idag sista timmen av skoldagen, mat och fika och lekar ute på fotbollsplan.Jag var där och hjälpte till. Fick en pratstund med hans fröken och hon hade ordnat böcker så att han har att läsa i Sverige. Han och Emma åker 5 januari och vi blir hemma till 30 januari. Känns ganska bra att vi kan hjälpa Emma att komma på plats innan vi åker tillbaka igen.

Mamma och pappa drog iväg på eftermiddagen på lite shopping. De kom inte hem förrän klockan var närmare 9.Det är tur att de kan ta sig för lite själv.
De har haft tur med vädret för det har inte regnat så mycket sen de kom så de har kunnat ligga vid poolen en hel del.
På kvällen kom Lotta upp med en julklapp, en handväska!!
Hon tyckte att hon fått låna vår bil så ofta,så hon köpte en väska till mig De åker till Bali imorgon, och kommer hem när vi åker dit.

onsdag 17 december 2008

Evakuering






Imorse gick bomblarmet på skolan precis när vi lämnat barnen i klassrummen. En okänd väska hade hittats i breeze way. Skolan evakuerades och alla barnen fick gå ut på fotbollsplanen. Hampus hade tur för han skulle ha utflykt idag så de hann precis iväg innan de stängde grindarna för ut och inpassage.De kallade in någon slags bomb grupp och polis som undersökte väskan.Barnen fick stå ett bra tag på fotbollsplanen innan de fick återgå till klassrummen.Det var en liten tjej i grade 1 som hade glömt sin väska.
Hampus åkte iväg till en skytrack bana. De fick ha sele på sig och sen fick de gå på linor högt upp i luften.De hade också ett ställe där de kunde gå in och ha snöbollskrig.Han hade haft riktigt kul.

Själv lämnade jag åter igen mormor och morfar och gick till Amandas klass till hennes julfest med massor av mat och bakverk och sång av barnen. Jag hade bakat en riktig svensk äppelkaka med kanel i, den blev riktigt populär. Vi fick också bla koreanska nudlar och amerikanska muffins.
I Elsas klass hade de julklappsbyte. De skulle köpa en julklapp för 10 RM alltså 20 kr och sen byta med varann.En mamma hon kom med en hel säck med barbie dockor åt tjejerna och radiostyrda bilar åt killarna.
På kvällen hade vi ordnat avskedsfest till teresa. Vi var ut och åt och hade samlat ihop till present.



tisdag 16 december 2008

Amandas konsert







Amanda hade sin konsert idag. Otroligt jobb de lagt ner på allting. De var först fairys i sina balettdräkter och sen disco-tjejer till låten "blame it on the boogie". Amanda var jätteduktig, det syntes att hon tyckte det var jättekul och hon fick mängder av beröm efteråt.Det höll på nästan en timme.Mamma och pappa uppskattade nog att de fick vara med och se den.
Jag tog med mamma till ett smyckesparty. De var himmelriket för mamma, hon hittade många smycken hon tyckte om.
Eftermiddagen tillbringade de vid polen medan jag gick till gymmet. Amanda låg i poolen i 3 timmar.
Nu på kvällen är Hasse ute med några killar och firar av Lalle. De åker på söndag. De har haft flyttgubbar här och packat åt dem i 2 dagar. De hade ca 20 kartonger med sig hit, nu när de packade så blev det 96, och så mycket har de inte shoppat. De var otroligt noga och stoppade massor av papper i kartongerna. Imorgon är det Teresas tur att bli bjuden på middag av ett gäng tjejer.
Christina och jag kämpar på med uppsatsen, hoppas vi hinner till i januari.

Måndag igen

Det är helt hysteriskt på skolan med allt som ska göras. Tur att inte jag jobbar, vi hade aldrig fått ihop det då. Idag hade Amanda general repetition inför sitt uppträdande imorgon. Alla kläder skulle med till skolan, en fairydräkt och en disco dräkt. Har för mycket i huvudet så jag fick inte med mig allt, fick gå hem igen och hämta resten.Mötte fler mammor på skolan som glömt och gick och svor en lång ramsa.
Mamma, pappa och jag tog en tur och handlade lite julklappar. Det är mycket rea i butikerna nu, verkar som de har sin rea före jul istället för efter som vi har. Klokt! Lite lunch blev det innan vi for hem igen.
Emma fortsätter sina exams, idag var det engelska och matte. Gick bra, säger hon.
Vi har bestämt att vi ska åka hem till farmors begravning, så vi åker hem i januari. Lite delade känslor samtidigt som det är roligt att åka hem så är det väldigt tråkigt när man tänker på anledningen varför vi åker. Hörde att det är några i Forsby som blev väldigt glada eller? Får se om Hampus får med sig trunken hem. Om jag känner "the Dragoon lady " rätt han får säkert så mycket skolböcker med sig så jag undrar om utrustningen får plats.

måndag 15 december 2008

Sista luciaframträdandet.

Mammas ben ska läggas om i stort sett varje dag men det går ganska bra, hon har nog lite ont fast hon inte säger det. Vi sätter på ett vattentätt bandage så att hon kan bada i allafall. Det är ju tur annars är det inte så kul här i värmen.
Hasse var iväg och spelade golf hela dagen, en hel runda. Det var länge sen.
På kvällen var det dags för sista lucia framträdandet. Swea bjöd på lucia och lussebullar vid poolen på Damai, ett granncondo till vårt. Småtjejerna fick vara lucior nu och Amanda var så stolt.

Hockeyslutspel




En lugn lördag förmiddag vid poolen.Mormor och morfar fick lite sol på sig och Hasse serverade lunch vid poolen.
Inför juluppehållet var det dags för slutspel både i division 2 och 3. Hampus är med i båda. I division tre förlorade de men i division 2 vann de med 3-0 och Hampus fick priset som bästa forward i serien. Det var kul. Emma var med och tittade och tog lite bilder, det var lite trevligt att hon ville följa med.
Mormor och Emma hann med lite shopping där också.

Lucia


Idag fredag var det lucia på skolan. De hade två föreställningar på fm. De var jätteduktiga men andra föreställningen var det lite oroligt i ledet framförallt där vår dotter stod. Hon och närmaste tjejen började gunga med i musiken. De äldre barnen runt omkring sa till flera gånger men tillslut så gungade de med lite istället. Hon har lite för mycket disco i kroppen vår dotter, detta gick lite för långsamt.
Emma började sin exam-vecka idag. Hon har prov i alla ämnen fram till torsdag nästa vecka, idag gick hon bara 2 timmar och hade prov i historia. Sista rycket nu inför hemresan.
Mamma och pappa och jag tog bilen upp till det nya området Solaris, där vi åt lite lunch. Jag lämnade sen in dem för lite renovering på ett spa. Själv åkte jag hem för att ta min dotter till Elsas avskedskalas. Hon hade bjudit några tjejer till poolen på lite kladdkaka och bullar.
Alla elever i Hampus klass åkte in till pavillion, ett köpcentra inne i staden, för att sjunga med skolkören.Bussen gick direkt efter skolan, så jag var bara ner med lite matsäck först. De kom inte tillbaka förrän halv 8 och då gick bussen till nästa luciframträdande. De sjöng på Masbas (malaysian skandinavian buisness association) middag på Hilton hotel. Både jag och Hasse var där.
Hasse hade bjudit hela styrkan på jobbet och jag tjatade till mig att jag skulle få följa med. Det var julbord, med en svensk kock som lagat maten. Köttbullarna smakade faktiskt riktigt bra, det fanns det mesta som tex janssons temptation. Det man inte kunde hitta var julskinka.De flesta från Hasses jobb hade inte smakat svensk mat förr, men jag tror de var ganska nöjda. Trots att knäckebrödet var för hårt och att man bredde gravlaxsåsen på mackan. Det var inte så lätt att veta vad som hörde till vad.
De hade utlottning av jättefina priser, 3 syntronic anställda vann, bla en kamera och en resa till perhentian ( en ö på västkusten).Det var inte helt fel. En av Ericsson fruarna vann en Nokia telefon och sen var den kvällen förstörd. Högsta priset var en resa till Singpore för att deltaga i en seglingstävling, Ocean race. Jättetrevlig fest var det och lucia tåget var väldigt uppskattat.

Pepparkaksdekorering



Idag var jag i Amandas klass och dekorerade pepparkakor med barnen. Det blev väldigt gott och kladdigt. Vi skulle ha visat upp Amanda i lucia linne och berättat om lucia men vi hann inte det.

På eftermiddagen var det dags för lucia träning igen. Barnen har väldigt svårt att vara still men det gick vägen. Det var sista träningen idag. Imorgon är det uppträdande för skolan.

Mamma och pappa är väldigt trötta men var en sväng vid poolen idag. Vädret är inte det bästa men det är varmt. De känner sig som hemma när det regnar ute.

onsdag 10 december 2008

Sov Gott Farmor

Mamma och pappa anlände idag på morgonen.Amanda och jag åkte ut till flygplatsen och hämtade dem. Efter att ha kört fel ett antal ggr så kom vi fram till KLIA. De fick bara vänta en liten stund på oss. Flygresan hade gått bra men de var rejält trötta och sov en stund på fm. Amanda blev lite irriterad och undrade varför de måste sova när de nyss kommit hit. Hon ville ju leka...
Det är i allafall så mysigt att ha dem här.

På eftermiddagen hade vi julpyssel i svenska skolan. Vi satt i matsalen och gjorde julkort och smällkarameller bla. Förutom att det var så varmt så var det lite stämning i allafall. Prästen från svenska kyrkan i Singapore var också där och pratade om julen och varför vi firar den.

När jag kom hem från skolan hade pappa fått besked om att farmor somnat in. Hon var lite piggare när mamma och pappa var där i förrgår men idag gav hon upp. Hennes 90:åriga hjärta tyckte att det räckte nu.






Sov Gott Älskade farmor. Vi kommer sakna dig.


söndag 7 december 2008

Schwartz och Limpar i KL



Helgen forsätter i rasande fart framför allt för Hampus. Han sov över ho David och kom hem vid 8 tiden.
Klockan 9 var det dags för kalas. Hanif fyllde 11 år.Först paintball i några timmar, efter det bjöds det på grillade hamburgare och bad i deras villa. En enorm villa i flera våningar.
Kalaset höll på mellan 9 och 4.
Hasse och Amanda var med under fm, han träffade Hanifs pappa och fick en intressant pratstund med honom. Han är från Indonesien och har bott i Holland några år.Han hade stridit med rebellerna i Atche provinsen och var tvungen att fly landet efter det.
Han saknar fortfarande 20 personer från sin släkt efter tsunami katastrofen.
Emma och jag åkte ut och shoppade lite julklappar och varma tröjor under fm. Lättare att handla nu när vi börjar att hitta lite. Dessa enorma varuhus gör en annars bara förvirrad. Nu vet vi var vi ska gå för att hitta det vi vill.Hem och vände en snabbis. Emma och Amanda stannade hemma och Hasse och jag hämtade Hampus.
Vi hade fått biljetter till Master football tournament. Det var fd spelare från engelska premier league som hade 4 lag här för att spela en turnering. Liverpool, Arsenal, Manchester United och ett all star team.
Stefan Schwartz och Anders Limpar var med. Vi fick oss en pratstund med dem, det var riktigt skoj. Hasse var alldeles lyrisk medan Hampus inte riktigt förstod det "stora" med dessa "gubbar". Ian Rush, Ray Parlor, Brian Robson mfl. var också med. Limpar berättade att han var ett riktigt Brynäs fan, det var nog det enda som imponerade på Hampus...


Gissa en som sover gott på soffan nu......

Julfest och Simtävling










Hem klockan 2 på natten upp klockan halv 7 för att åka på simtävling. Det var en stor tävling i simstadion i Shah Alam med många deltagande skolor. Hampus tävlade på fm och Emma på em.Roligt att ha dem med i samma tävling.
Hampus tävlade i ryggsim och tappade taget om pallen i starten så han kom efter från början, så han var inte så nöjd. Frisim och stafett hann han också med innan han åkte hem med bussen. Hasse stannade och följde Emmas tävlingar på em. Hon knep en silver medalj på 10o m rygg.


Amanda och jag var på en julfest som skandinaviska föreningen anordnade. Det var mat, dans runt granen och underhållning av en clown och sen kom den hemliga gästen, tomten.
-Mamma, det där var inte riktiga tomten förstår du väl. Det var nån som klättt ut sig, riktiga tomten är ju i Sverige.

På kvällen åkte vi till Bangsar för att äta och handla present till en kompis till Hampus.

lördag 6 december 2008

Fiskspa

Idag skulle vi ordnat en "överrasknings em" med Teresa. Efter många turer så sprack det för Teresa hade andra planer. Vi får ta det en annan dag.
Var och handlade på fm vilket tar sin lilla tid. Allt som jag skulle ha fanns inte hemma tex köttfärs så jag fick åka till ytterligare en affär. Det är inte bara att stanna utanför affären som hemma ,utan här måste du parkera i parkeringshus med biljett som ska betalas . Det är väldigt osmidigt och gör att allt tar längre tid. Hemma kan man bara springa in och ut, det gör man inte här.
Plockade ur varorna lite snabbt och gick sen iväg till skolan på en lunch som anordnas för att samla in pengar till ett cancersjukt barn. De sålde smycken med mera och vinsten gick till insamlingen. Jag köpte lite julklappar.
Alla från grade 5 ,bla Hampus, kom och sjöng julsånger för oss.
Efter skolan åkte Hampus med till Ericsson för att lussa för de som jobbar där. De åkte buss från skolan och kom inte hem förrän vid 7 tiden på kvällen.
Lotta, Emma ,Amanda och jag åkte iväg till ett "fiskspa". Det är små fiskar i stora akvarium som äter på huden. Man sätter ner fötterna så äter de upp den döda huden på fötterna. Det kittlade otroligt mycket i början, men det gick över efter ett tag, men det var svårt att slappna av. Amanda vågade inte sätta ner fötterna men vi andra satt med fötterna i akvariet i 30 min.


På kvällen åt vi fredags pizza hos Ylva och Joakim hela gänget. Grabbarna drog iväg på hockey vid 8 tiden.

Kalla Sverige

Hasses har en affär på gång med Ericsson tillsammans med kontoret i Sverige. Det blir jobb på lite konstiga tider. Igår ringde det vid 12 tiden på natten och sen kunde inte Hasse somna om så han var uppe några timmar till och jobbade. Nu efter vintertiden ligger vi 7 timmar före.
Om affären går iland så ska han skicka 2 av sina killar till Sverige på utbildning. Han skrattade när han berättade det och sa att de förmodligen kommer att frysa ihjäl. Det har inte kläder för vårt klimat.
Ingen klinik idag heller för mig. Kan inte åka dit när jag är så här förkyld. Få ta nya tag efter helgerna.
Lucia träningen fortsätter för fullt. Ungarna är spralliga och de fick öva många ggr på "gången" innan de fick till alla på rätt plats.

Svenska skolan

Nu gäller det att hålla i kalendern. Fullbokat hela tiden. Det är tur att inte jag jobbar.
Barnen har aktiviteter hela tiden förutom skolan. Dessutom ät jag jätteförkyld och vill helst ligga.Skulle följt med några mammor till chinatown under fm för att inhandla tyg till Amandas konsert, men orkade inte pga förkylningen.
Försökte vila lite på fm och efter skolan var det dags för svenska skolan. Jag fick vara med i
3-4:an och hjälpa till. Det var lite stökigt men det blev bättre mot slutet. Barnen är rätt trötta kl halv 4 på em och det är snart slutet på terminen. Många ska resa till Sverige eller någon annanstans på lovet och går och längtar efter det.
Emma tränade simning efter skolan och Amanda var hemma med Elsa.

onsdag 3 december 2008

5:th grade concert

Första lärarmötet med svenska skolan. Jag tror att de träffas 1 ggr per månad för att diskutera hur det går och vad som är på gång. Jag ska vara i 3-4 :an där Teresa har jobbat. Det ska bli spännande.Nu är det inte så många ggr kvar på terminen. Riktig lektion imorgon och sen är det julpyssel sista gången. Jag ska vara med och observera imorgon.
Har lyckats beställa en julskinka idag. Ingen billig affär, men skinka måste vi ha. Det finns en affär i Bangsar som tar upp beställningar och sen kan man hämta strax innan jul.

Lucia träning på em idag igen. Amanda tycker det är så kul medan Hampus och de andra äldre grabbarna var nära att hoppa av men vi lyckades övertala dem att vara kvar. Det blir lite tunnt med bara små tjejer, de hörs ju inte så bra.
Hasse köpte en gran idag. Man måste tydligen vara på alerten här annars kanske man blir utan. 2.5 meter hög, jätte tät och fin. Första året som vi betalt för en gran, men man kan ju inte gärna sno den på IKEA.
Nu doftar det faktiskt lite gran här. Vi var tvungen att sätta upp den och ställa den i vatten på en gång så då åkte ljus och kulor också upp på en gång.

På kvällen var det dags för Hampus konsert. Alla femte klassare har börjat med ett nytt instrument nu i höstas så de har inte spelat så länge. Hampus spelar trummor. Det är helt otroligt hur de lyckas att få ihop dem till en hel orkester med trummor, saxofon, tromboner, flöjter och slagverk. De spelade i en kvart ungefär och sen så visade de upp vad de lärt sig på kör lektionerna. De sjöng julsånger. Verkligen proffsigt.








måndag 1 december 2008

Luciaträning

Väldigt oroligt i Thailand nu som ni kanske läst. Folk börjar bli lite oroliga att de inte ska kunna flyga hem över jul. Många har bokat plan som går via Bangkok och nu är det så fullt så det är svårt att boka om. Många har planerat att åka till Thailand över jul också. Hoppas att det löser sig, främst för människorna som bor där.
Hampus öra är inte bra trots pc så vi gick tillbaka till doktorn idag, fick örondroppar. Får inte bada på ytterligare 5 dagar. Vi får se hur det blir med den stora simtävlingen på lördag. Både Emma och Hampus ska vara med är det tänkt.

Idag började luciaträningen, Hampus och Amanda var med. Amanda är så engagerad hon sjunger med hela kroppen. Hon fick en lapp med alla texterna i handen och sen sjöng hon. Hon kunde inte texterna med försökte ändå. På fredag har hon nog lärt sig dem.

Hasse har börjat spela hockey varje måndag så han kom hem och åt lite middag sen drog han iväg för att spela. Hoppas knän och axlar håller!!!

Första advent




Fick besök av Eva med familj idag. Vi ordnade lite adventsfika vid poolen. Glögg, lussekatter och pepparkakor. Vi blev ett helt gäng tillslut. Otrolig julstämning, men vi gör så gott vi kan.
På eftermiddagen åkte vi till chinatown för att leta efter lite julsaker.
Vi hittade några butiker som bara sålde julsaker. Väldigt mycket pråliga saker är det, tyvärr så glömde jag kameran. Vi hittade dock lite småsaker.
Vi köpte en billig CD med lite julmusik på så nu sjunger Amanda Jingle Bells hela tiden.
Hampus och jag gjorde iordning Amandas paket kalender när vi kom hem. Vi har inte hittat någon kalender att hänga paketen på så vi har köpt en liten tomte med dragkedja som vi ska lägga paketen i.

Inomhusfotboll




Hampus åkte iväg på morgonen med skollaget i fotboll för att spela en inomhusturnering i fotboll. Det var en tysk internationell skola som anordnade den.
De åkte iväg kvart i 8 på morgonen med buss. Vi tog egen bil och åkte lite senare. Vi visste inte riktigt var det låg men vi trodde vi hittat det på GPS´n. När vi åkt i 10 minuter ringer grabbarna och talar om att de skulle ha fotbollskor på sig inte inneskor som de sagts från början. Det var bara att vända bilen och hämta skorna. Sen visade det sig att vi inte kommit till rätt ställe så fram med karta och leta. Tillslut fick vi tag på Hampus coach som fick guida oss. Grabbarna spelade 4 matcher, vi kom fram till sista matchen.....
Det gick inget vidare för dem men den matchen vi såg så vann de och Hampus gjorde tre mål.

På kvällen gick vi till en japansk restaurang och åt tillsammans med två andra familjer.Vi grillade kött på bordet, riktigt mysigt var det. Det blir väldigt lugnt och trivsamt när man har 7 barn med ....men kul har de.