lördag 11 april 2009

Cameron Highlands

Fredag morgon, barnen blev hastigt sjuka och vi drog iväg lite tidigare på dagen till Cameron Highlands. Det är Malaysias mest betydande "hill station", belägen ungefär 1500-1800 möh.

Från KL tog det 3.5 timme att ta sig dit trots att det bara var lite mer än 15 mil till vårt hotell. Vägen dit är en riktig åksjukeväg de sista milen, smala, krokiga och branta vägar.Temperaturen uppe bland bergen är betydligt behagligare än i KL, lite svensk sommar över det hela. Cameron är lite av malaysias trädgård där man driver upp grönsaker, frukt och blommor. Det mesta av landets te produceras här.
Vi besökte ett teplantage och det var en otrolig syn.






Tebuskarna plockas var sjunde dag och plockarna kan få ihop över 40 kg på en dag, 5 kg blad ger 1 kg te.

Det finns ett engelskt smokehouse som vi åkte till på eftermiddagen och drack te och åt scones.
De hade också en ljuvlig trädgård med underbara växter.



Känns denna växt igen kanske, amaryllis.


Vi tänkte ta en liten tur till ett vattenfall, vi körde efter gpsen på en liten väg som blev mindre och mindre. Vi passerade flera av de lokala innevånarnas hus och odlingar. De tittade långt efter oss. Tillslut kom det ett par killar springande mot oss med machetas i handen. Jag låste snabbt bilen, men sen visade de upp sina vita tandrader i de mörka ansiktena och såg riktigt snälla ut."Sorry, sorry, boss says that you cant go further, road closed, sorry".Kankse de odlade annat som vi inte fick se???
Ok vi var tvungna att vända på denna lilla väg men det gick bra tillslut. Inget vattenfall blev det i allafall. Kvällen avslutades på ett kinahak med supergod mat, där alla hittade något att äta.

1 kommentar:

Emma sa...

Man märker vilken enorm skillnad det har blivit på kvalitén på dina kort!