fredag 9 oktober 2009

Deepavali



Som sagt så firas Deepavli på skolan idag. Det är en indisk högtid som firas av hinduer över hela världen, Celebration of the victory of good over evil, the uplifting of spiritual darkness. Hinduerna smyckar sina hus med ljus och bjuder på godis och presenter. Man har också fyrverkerier.

På skolan firas detta naturligtvis med en parad, och idag fick vi även se lite indisk dans, Bollywood nästa...

Vi hade så roligt när vi provade dressen igår kväll i affären, det hade nog expediterna också. Amanda är ju ganska stor och för att få en tunika som passar hennes överkropp så var byxorna hur stora som helst. Tillslut så hittade vi denna röda och gula dress. Halsduken var viktigast....

Jag har haft problem med ryggen ett tag så efter skolan var jag på massage. Träffade där en burmeisk tjej som var jätteduktig. Vi pratade lite efteråt och hon berättade mycket om sitt land, Myanmar som det heter. Hon berättade att hon flytt därifrån till Malaysia för 3 år. Hon berättade lite på knagglig engelska om deras situation där, om militären som styr, misshandlar och våldtar. Här har hon fått ett "flykting kort" som gör att hon får stanna här men blir ständigt stoppade av den malaysiska polisen ändå. Hon visar sitt kort men de kräver ändå att hon ska betala dem för att låta henne gå. Tänk vad vi har det bra egentligen, tänk att leva under ständigt hot om att bli utkastad. Hon har inget hemland att komma tillbaka till tycker hon.
Eftermiddagen och kvällen ägnades åt gympa, spanska, fotboll och ishockey. Amanda och jag blev bjudna över till Lotta på nybakt kaka när grabbarna åkte på hockey.
Nu är väskorna packade igen för en trip till östkusten där vi ska möta upp våra gäster.
Barnen börjar sitt höstlov idag så vi blir borta till onsdag.

Inga kommentarer: