tisdag 27 oktober 2009

Kindergarden


Har varit hjälpfröken i Amandas klass idag. Det är så roligt och vara med i klassrummet. Ms Telfer, som fröken heter, är en ung tjej från Nya Zealand som är super pedagogisk. Hon har full koll på barnen. Har aldrig hört henne höja rösten utan barnen vet precis när det är läge att lyssna. Några killar har myror i brallorna och har svårt att sitta still och lyssna, men hon har sina knep för det också. Hon pratar med barnen på ett enkelt sätt, och förklarar alltid varför hon vill att de ska göra vissa saker.
Dagen började med att Jose hyllades för han fyllde 6 år idag. Efter detta så hade de show and tell, vilket innebär att de visar och berättar om olika saker. Just nu är det en speciell leksak. Amanda visade inte idag utan hon har alltid på torsdagar.

Efteråt får barnen alltid frågor om vad kompisen har berättat och sen får även de ställa frågor till sin kompis. Frågar man eller säger något bra så får man en sticker att sätta fast på sin tavla.
Barnen körde sen igång med sina uppgifter vilket var stavning och matte.
På rasten bjöds det på cupcakes och choklad milk ute i korridoren.
Mange är förkyld idag så han stannade inne medan Malin och jag drog iväg efter lunch för att växla pengar inför morgondagen.
Eftermiddagen tillbringade vi vid poolen.
Hasse har precis kommit från jobbet nu så nu blir det film, World Trade center, innan vi sussar.

Inga kommentarer: