måndag 10 november 2008

Fot, hand och mun sjuka

Tränade en stund på morgonen och var sen och hjälpte till vid klätterväggen i Amandas klass. Vi hittade en stooor död råtta bland madrasserna. Ingen trevlig syn.

När vi hämtade vid skolan idag så var skolsyster där och kollade alla barn i händerna. Höstblåsor florerar igen. Nästan alla barn sa hon åt att vi som föräldrar måste ta dem till doktorn för att få ett intyg på att de var friska. Hon tittade i Amandas händer och sa att "titta hon har väldigt röda fingertoppar, stor risk att hon är smittad". Jag såg ingenting, jämförde med mina egna händer och jag såg precis lika dan ut. Vad jag förstår ska man väl ha blåsor på händer, fötter eller i munnen?
Det var helt hysteriskt med alla föräldrar som nu måste gå till Global Doctors med sina barn. Vi också då, annars släpper de väl inte in henne imorgon i skolan. Vi fick ett papper på att hon är frisk, men imorgon kan hon ju ha fått det eftersom det är några dagars inkubationstid så man förstår inte iden med att gå dit.

Hasse har fortfarande jätteont i huvudet så han fick också gå ner och träffa doktorn, läkaren var rätt trött vid det här laget och hade tittat på ca 70 barn under eftermiddagen.

Inga kommentarer: