lördag 8 november 2008

Kliniken

Lyckades bara köra fel en gång idag till kliniken. Helt otroligt. Man börjar lära sig GPS´en nu så att man ligger ett steg före.
Parkera är ett kapitel för sig. När man ska betala i p-automaten måste man skriva in bilnummret och innan jag förstod det. Det kom fram en man och frågade om jag hade problem, det stod ju bara på malaysiska på automaten. Man kunde bara betala för några timmar sen var man tvungen att gå ut och fylla på. När man sen ska hem får man bara hoppas att ingen har dubbelparkerat utanför din bil, det är jättevanlig. Då får man ställa sig och tuta eller så har de lagt en lapp på rutan med mobilnr så att man kan ringa och be dem flytta sig.
Kliniken var som vanligt fullt med patienter. De hade inte tagit emot mer än 35 idag men det visade att de kunde inte ta emot alla dem heller. Jag fick skicka hem några som får komma tillbaka om de behöver nästa vecka.
Väldigt vanlig med Hiv-smittade patienteer, många kommer för att testa sig. De får svar inom 20 minuter.
På kvällen var Emma och jag och shoppade på 1utama, ett gigiantiskt köpcentra. När man går där inne tror man inte att man är i ett land där det är 35 grader varmt året om. Det är verkligen höstigt i affärerna. Stövlar, kappor, polotröjor är blandat med linnen och kjolar.Emma tyckte det var perfekt att shoppa tills hon ska åka hem. Det är ju över lag mycket billigare här än hemma.

Inga kommentarer: