söndag 29 mars 2009

Dag 2 i Taman Negara

Efter en otroligt lång natt så fick vi lite frukost på hotellet, de var fortfarande utan ström.Vi tog sen en annan båt ut på floden. Ni ser Hampus med guiden på bilden, guiden tog en extra tur med honom medan de väntade på oss. Vi åkte en liten bit bort för att stiga iland vid en canopy walk.
Nationalparken Taman Negara är 4343 kvadratkilometer stor, den innehåller en del av världens äldsta regnskog. Det ska finnas både elefanter och tigrar, men de är väldigt sällsynta och man måste gå 3-4 dagar in i regnskogen för att möjligtvis få se dem.



Vår guide var jättebra och barnen hade väldig roligt med honom. Vi gick först canopy walken som är hängbroar i luften, 45 m över backen.



Här ser ni orädda Amanda 5 år som drog iväg med sin storebror.


Efter den trippen så gick vi upp för berget i ca 1 km för att komma upp till en utkiksplats.På vägen blev det ansiktsmålning med färglada stenar som guiden hittade på marken och som han sen blötte och målade barnen med.





Väl uppe så var det en fin utsikt över regnskogen och floden. Det var väldigt svettigt och varmt. Amanda och Hampus kämpade på bra.

Efter lunch så drog vi iväg genim djungeln till ett ställe där vi kunde bada i floden. Riktgt maffigt med denna mäktiga regnskog som en vägg på båda sidor om floden, lite läskigt var det ändå. Vi hörde många djur runt omkring men såg inga.




Middag vid flodrestaurangerna igen, undrar vad det blir idag??Nudlar eller ris.
På kvällen när det blivit mörkt så skulle vi gå en lite nattvandring i djungeln. Vi hade lite otur, för samtidigt som oss så drog flera hundra skolelever ut i djungeln. Det blev en lång kö med ficklampor och inte var de tysta precis. Många djur skrämdes nog bort men ljudet från alla fåglar , insekter och andra djur var helt otroligt. Vi såg inte många bara några vandrande pinnar och spindlar. In en bit i djungeln så fanns det ett utkikstorn framför en saltvattens tjärn. Har man tur så kommer det några djur och dricker på natten, men inte inatt. Amanda var helt slut efter dagen så hon somnade nästan stående, Hasse fick bära hem henne.










1 kommentar:

jane sa...

jag såg rävspår på tomten i morse...i moddsnö...
Mickis simmar med delfiner förövrigt...