måndag 9 mars 2009

Penang


Idag tidigt på morgonen for vi iväg till Penang som är en ö som ligger norrut efter kusten.Det tog ca 4 timmar att köra dit. Över till ön åker amn bil över en bro som är 1,3 mil lång, riktigt maffig.
När britterna landssteg år 1593 var Penang obebott och täckt av djungel. Det dröjde till slutet av 1700-talet innan ön med sitt läge, tullfrihet och opiumhandel blev en omtalad utpost i imperiet.
Nu finns det gott om industrier på ön och huvudstaden i delstaten är Georgetown, vilken är Malaysias andra största stad.
Man kan med bil åka utefter hela Penangs kust, otroligt vackert. Det är 4,2 mil lång.

Vi besökte en tropisk frukt farm som låg ganska högt upp i bergen. Det var en snirklig men vacker väg att ta sig dit. Vi hade en guide som visade oss runt.

Visste ni att både banan och ananasplantan bara får frukt en gång sen så tar man bort hela plantan och sätter dit en ny. För bananplantan tar det 1 år från planta till att den får frukt.

Detta är en jack fruit, smakar lite som banan faktiskt men är inte så mjuk. Den blir otroligt stor och nyligen har man i Thailand slagit ett rekord med en som vägde 130 kg.

Efter rundvandringen bjöds det på färskpressad fruktjuice och alla frukter som vi sett i en stor fruktbuffe. Det var härligt i värmen.

Tillbaka till hotellet för lite sol och bad. Det fanns gott om jellyfish i vattnet som är en slags manet så vi badade mest i poolen.


Detta är utsikten från vårt fönster uppe på 16 våningen. Det var härligt att vakna och se ut över denna!
På kvällen gick vi ut och åt och sen gick vi på nattmarknad. Det var väldigt billigt allting. Vi handlade bla dvd filmer för 8 kr. Mätta och trött somnade vi sen gott på hotellet.

1 kommentar:

Jane sa...

Jaha....här ser man snöstorm från 2:a våningen när man tittar ut! Men tro inte att jag är avundsjuk. Det är såååå härligt med vinter.