lördag 28 mars 2009

Taman Negara

Torsdag morgon drog vi iväg till regnskogen, Taman Negara. Det ligger ungefär 3 timmars bilfärd från KL. Bilen laddades med frukt, svensk godis och lite film. Vi var framme vid lunch och letade då på vårt hotell som så passande hette Rainforest Resort. Hotellet låg en liten bit från floden så man kunde åka shuttle ner till floden.

Där nere låg det massor av olika restauranger på båtar. Riktigt billigt var det att äta där, nudlar och kyckling för 10 kr, smakade riktigt gott.
På eftermiddagen tog vi en båttur uppför floden. Det var smala båtar med motorer med 40 hk på. Floden var rejält ström och på en del ställen stänkte det rejält. Vi var helt dyngsura när vi kom fram. Båten stannade på ett ställe där vi kunde gå av och bada. Floden var helt brun så det såg inte så inbjudande ut, men vi kunde bada i en sidoå som hade alldeles klart vatten, otroligt svalkande. Detta var vår guide:



Väl tillbaka till hotellet så visade sig att vi varken hade el eller vatten, det drog också in ett rejält oväder. Vi satt i restaurangen på hotellet och regnet öste ner och som tur var hade de gasspis så de lyckades laga till lite nudlar åt oss.
Det blev kolmörkt rätt snabbt så vi fick använda levande ljus för att se någonting överhuvudtaget, spola i toaletten eller duscha var inte att tänka på. Vi hade hamnat riktigt i bushen kändes det som. Det blev tidig kväller för vi kunde inte göra något i mörkret. Vi skulle sova 4 stycken i samma rum utan ac, det var ingen hit vill jag lova.
Vi la oss kanske vid halv 10 och efter en halvtimme så kom de och bankade på dörrarna och frågade om vi behövde ljus, då hade det varit strömavbrott i flera timmar. Vid 11 kom vattnet igång, då spolade allt inne i badrummet så det var bara att stiga upp igen. Efter en stund till så hörde vi 4 skott, inte alls långt bort kändes det som. Förmodligen så sköt de för att skrämma bort tigrarna som var i närheten...
Föräldrarna sov inte en blund medan barnen snarkade och sov gott, de var rätt slut efter dagens bravader. Det blev en lååång natt.
Johan och Marie trodde att de hade en liten tiger inne i sitt rum i mörkret, men efter att Jonte efter en lång stund hittade lyset på mobilen ,så visades sig vara huskatten som smygit sig in.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var en riktigt djungeltripp med allt som hände! Skojigt var det. / Marie o Johan