onsdag 5 augusti 2009

Resan tillbaka

Sista morgonen i Sverige, tungt att lämna alla vännerna ....


Vi lämnade Åbyggeby klockan 9 på fm för att åka tillbaka till Kuala Lumpur. Vi utökade resesällskapet med Emma, och barnens kompisar Danne och Johanna. Jättekul! Lite fika på Arlanda blev det innan vi gick på. Här får man verkligen veta hur dyrt det är i sverige.


Emma tyckte att det skulle bli spännande att komma tillbaka och träffa några av sina malaysiska vänner. Resan gick bra och tog ca 12 timmar, det blev inte mycket sova, men mycket film och spel.

Det stora bekymret var ju sen om vi skulle bli insläppta eller inte i Malaysia pga svininfluensan. Nu är ju inte Sverige ett jätte-riskland men vi blev kollade med värmekamera och fick fylla i papper på att vi känner oss pigga.Alla gick igenom utan problem.
Vi trängde sen ihop oss i en stor taxi med alla 14 väskorna, trots att vi sa att de inte skulle gå så gav de sig inte utan proppade bilen tvärfull.
Hemma i Mont Kiara väntade Linda och Lynn i dörren till vår från topp till tå städade lägenhet. Linda har legat i hela sommaren verkar det som. Handlat och fyllt kylen och lagat lasagne till middag. Vi packade upp lite och sen blev det bums i säng med klockan på ringning halv 2.
Det blir nog tufft med tidsomställningen, alltid värre åt det här hållet. Vi pallrade oss i allafall upp och gick ner till skolan och ordnade allt inför skolstarten. Här får man handla allt material utom skolböcker själv, saxar, limstift, pennor,sudd, papper, skrivhäften mm mm. Amanda hade sån tur så att hon får samma lärare som förra terminen, annars byter de lärare och klasskamrater varje år. Hon hamnade också med sina bästa kompisar från förra terminen, det kommer att bli superbra. På skolan var det också fullt pådrag med temptagning på alla som kom in. Blev man godkänd så fick man en sticker på tröjan. Tänk er kaoset imorgon om alla 1000 elever och föräldrar ska tempas imorgon innan skolstart.
På kvällssidan skulle vi packa ihop oss i blein och åka och handla, då visade sig att ingen av bilarna startade, batterierna har förmodligen laddat ur under sommaren. Får vänta med handlingen till imorgon.

Amanda och jag var över till Lotta en sväng och träffade hela familjen och de andra gick till Coffeabean och tog en fika. Nu blir det sängen, alla är jätte slitna.

2 kommentarer:

Jane sa...

Och Dannes mamma sitter i Forsby och slåss med mygg och är såååå avis på sonen....

Anonym sa...

och mormor sitter i Furuvik granne med chimpanserna där.Tittar på kossorna i Åbyggeby och funderar på vilket som smäller högst.Storstaden K.L med sin storslagenhet och charm eller vårat lantliv.Båda är bra bara ni finns där.Saknar er redan....
Kramar till alla jag känner både här och där,alla har gett mig nåt på vägen,tack för det..