måndag 31 augusti 2009

Grillkväll

Lotta och jag drog iväg på inredningsmässa in till stan på fm. Den var helt ok, flera våningar med utställningsbås med allt från hushållsmaskiner till böcker. Trots svininfluensa så drar dessa evenemang stor publik, men många går med munskydd.
På eftermiddagen var det dags för Hasses massage, även jag fick följa med, barnen var hemma hos Lotta och Fredrik. Det var helt underbart, detta är man inte bortskämd med.
På kvällen grillade vi vid poolen, Fredrik hade köpt kött jättebilligt inne i stan. Oxfile för 70 kr kilot, jättefin. Det luktade så gott över hela poolområdet, och det var sååå gott.
Barnen lekte och badade hela kvällen.

Långhelg

Denna helg är det som sagt långhelg. På måndag är alla lediga (speciellt jag). Vi hade en lugn förmiddag, Hasse spelade golf och vi andra var bara hemma och myste.Hampus och Hasse har namnsdag igår och hampus sprang och leta efter sin present medan jag hävvdade att jag som vanligt glömt bort det, men det dök upp en liten bok vid lunchen. Hasse fick ett present kort på en nack och ryggmassage, han har jätteproblem med sin nacke.Vi firade med pastasallad vid poolen och sen drog vi iväg på bio. Vi såg senaste disneyfilmen, Up. Lite speciell men alla tyckte om den. Handlar om en äldre man som plötsligt märker att nästan hela livet passerat och han har inte gjort det han hela livet velat göra, dra ut på äventyr....
Det kostade oss 60 kr för hela familjen att se filmen och det var hur bekvämt som helst trots att det inte var goldclass.
Min lilla digital kamera har gått sönder så efter bion lämnade vi barnen på ett lekland och sen gick vi runt och tittade efter en ny, så nu har jag en ny leksak som jag ska lära mig.

lördag 29 augusti 2009

Fredag

Det dåliga vädret höll i sig hela natten så på morgonen regnade det fortfarande, det är lite ovanligt att det regnar så länge. Vi hade bestämt att vi skulle springa så det var bara att maka sig upp. Det blev 2 varv trots vädret, vi var så blöta att vi kunde vrida ur kläderna sen. Jag hade lite ombyte med så att jag kunde byta om för att gå på ett gympa pass efteråt.
Eftersom jag är medlem nu så har det några saker som ingår i medlemskapet. En grej är att man får gratis massage, de ringde och frågade när vill du komma? Kanske imorgon eller övermorgon,verkligen pushiga, lite ovan är man fortfarande att allt fungerar för fullt trots att det är helgdagar. Nu bokade jag till Hasse och mig på måndag när han är ledig, får vi se vad det blir.
3 gratis träningar med personlig tränare ska jag också få, det är bra för det är 3 våningar med maskiner som jag inte har en aning om hur man gör med.
Lotta fyller år idag så vi var bjudna hem till henne på eftermiddagen, på champagne!! på en fredag em. Vilka vanor man får!!
Vi bjöd sedan ut henne på fika men vi drack endast te.
( Malin nu vet du vad vi ska göra på fredags em när jag kommer hem)

Hampus hade skoldans på kvällen och Amanda och jag tittade på Sunes jul på kvällen, det blev ingen hockey idag.

torsdag 27 augusti 2009

Coffemornings

2 coffeamornings idag. Först med Amandas klass där alla mammor träffas och planerar för terminen.Vi som föräldrar blir väldigt engagerade i skolan här. Det är för det första massor av helgdagar som ska firas. Vi har en lång lista på dessa och sen får man skriva upp sig på den man vill vara med och ordna. Förra året hjälpte jag till vid påsk och lucia. Om vi hinner så ska jag vara med på lucia i år också. Den första helgdagen är nu på måndag, Merdeka day, då Malaysia firar sin självständighetsdag.
Just nu pågår ramadan här, fastemånaden för muslimerna. Under ramadan är alla vuxna friska muslimer skyldiga att från gryning till skymning avhålla sig från mat och dryck. De äter tidigt på morgonen och sent på kvälen, de får inte ens dricka vatten under dagen. De har riktigs buffer på kvällarna då de äter.
Senare var det dags för Sweas första välkomst coffemorning, vi i styrelsen var med och presenterade oss. Vi informerade om Swea och lite om höstens aktiviteter. På eftermiddagen var jag och handlade innan jag hämtade Amanda från skolan.
Kvällen ägnades åt terminens första förädrarmöte. Nu när Hampus är i middleschool så har han ju flera lärare så de gör upp ett program för alla föräldrar där man får springa runt och träffa lärarna i 10 min sen iväg till nästa.
Det var ett riktigt oväder under em och kvällen så det hade ramlat ett stort träd i poolen som de nog får lite jobb med att få därifrån.

Hampus 13 år


Idag fyller sonen tonåring. Han firades med buller och bång på morgonen. Han fick en klocka och en golfklubba av oss i familjen. Släkten hade skickat pengar som vi köpte ett tv spel till honom för. Han fick också en svensk bok på posten av mormor som kom fram precis i tid. Han var hur nöjd som helst.
Amanda började sin simträning idag, de var säkert 25 barn som skule vara med, de fick först göra ett simtest och sen blev de indelade i 3 grupper efter det. Amanda är jätteduktig på att crawla nu, undrar var hon har fått det ifrån.....
Jag skippade svenskan idag för Hampus skull så att vi kunde fira honom med tårta på eftermiddagen. Pappa kom också hem i tid och kunde vara med. Hampus fick sen välja restaurang inne i KLCC på kvällen.
Vid 9 tiden så var det dags för hockeyträning. De ligger i hårdträning inför turneringen som är nästa helg, det ska bli spännande.

Tisdag

Idag har jag haft en riktigt lyxig dag.Jogging tidigt på morgonen, faktiskt skönt när man väl kommer iväg. Efter joggingen gick jag till gymmet som jag varit till förra veckan och provade ett step pass där. Riktigt kul var det, blir lite annat än att bara gå till gymmet.
Vid lunchtid träffades vi några tjejer och gick på bio, mitt på dagen?? Vi firade Karin som fyllt 28 igen.....Vi såg Sandra Bullocks The proposal, vilken mysig film, kan jag varmt rekommendera. Det kostade 8 rm att se bion alltså 16 kr. De andra tog en lunch efteråt men jag hastade vidare för att fixa till Hampus födelsedag som är imorgon.
På kvällen var det dags att starta upp bokklubben men jag stod över den, behövde vara hemma och baka tårta bla.

måndag 24 augusti 2009

Utslag

Hampus är full av prickar sen igår, och de kliar av bara sjutton. Det blev bara att stanna hemma från skolan idag. Vi fick höra att det är fler som har liknande prickar som var med på gokarten i lördags. Vi var ner till doktorn så att vi kunde få något klådstillande till honom, och han trodde att det kunde vara någon slags bett. Han är helt full av det både på rygg och mage stackarn.
Han fick ligga hemma framför tv idag.
Emma och gänget har landat i sverige och mår bra, det känns skönt.
Själv hastade jag något försenad till ett lärarmöte.
Skolan är fortfarande öppen och det är förmodligen en annan slags influensa som florerar. Vi får väl se hur det slutar.

söndag 23 augusti 2009

Hemresa

Sista dagen för Emma och våra gäster. Flyget går kl 12 i natt. Jag tror och hoppas att de är ganska nöjda med sin resa.
KL visade sig från sin bästa sida med strålande sol så det blev lite gym först och sen bad, sol och lunch vid poolen.
Packning och kortspel innan middag och nu har de precis givit sig iväg till flygplatsen. Alla var nog lite pirriga, även Hampe. Hoppas nu att de kan få en lugn resa med mycket sömn tillbaka till Sverige. Det kommer att bli så tomt här och vi kommer att sakna dem allihop.

Har fått reda på nu på kvällen att några utav barnen i 9:an på skolan har fått svininfluensan under helgen, 5 fall. Får se vad som händer imorgon på skolan. Vissa skolor har stäng när det brutit ut.

Gokart

Lördag morgon och lite sovmorgon. Vid 11 tiden hade vi beställt tid för att fixa naglarna, stortjejerna ville göra det innan de åker hem. Vi gjorde både manikyr och pedikyr. Vi satt i stora massagefåtöljer i 2 timmar och blev ompysslade. Jätte lyxigt!



Killarna drog iväg på gokart med hockeylaget. Det är en bana som ligger i närheten av flygplatsen och är en liten miniatyr av en F1 bana. De hade jättekul trots att det regnade på slutet och de var helt genomsura innan de kom i mål. Hampus vann hela tävlingen och det sved lite hos pappa Hasse.




På kvällen blev det discobowling och middag på Megamall. Alla var lite trötta och möra så sen åkte vi hem och tittade på film. Köpte några nya idag.

Fredag

Började vår träning inför springningen idag. Några kilometer i Lake Garden kl 7 på morgonen. Det var faktiskt väldigt svalt och skönt.
Hampe fick ledigt från skolan idag men lillasyster fick vackert gå iväg. Vi gjorde en sista shoppingrunda i chinatown och på eftermiddagen blev det tacos vid poolen. På kvällen blev det ishockey för grabbarna och utgång för halva tjejgänget.Tror inte att de kom hem förrän halv 4. Vi två andra stannade hemma och somnade på soffan.

torsdag 20 augusti 2009

Springlopp

Vad har jag nu gjort? Anmält mig till ett springlopp i Kambodja bland templen i AnkorVat. Vi ska åka hela familjen, det ska finnas mycket att se och uppleva där. Loppet blir en kul grej, men jag lär väl öka på springandet på bandet i gymmet.Jag har lite tid på mig för det är inte förrän i december. Ska se om jag kan få Hampus att springa också.
Hasse kan nog inte med sin hälsena.Han har nu också gjort illa knät på hockeyn, men han hade nog lite tur för att sjukgymnasten tycker att det ser ok ut, men han måste nog vila från hockeyn ett tag.
Imorse var jag på gymmet igen. Det blir skönt att komma igång igen.Körde sen upp ungdomarna vid halv 11 idag för att köra lite badminton. Lite bad och efter lunch gick Emma iväg för att klippa håret. Bra att göra det här istället för hemma, det skiljer säkert 400 kr mellan priset här och i Sverige bara för en klippning. Hon har så otroligt tjockt hår så det brukar ta en stund att klippa igenom det.Det hela slutade med att både Emma, jag och Amanda blev klippta.



På kvällen åkte vi in till stan för att gå på bio, Gi Joe. Gold class förstås, där man får täcken och de serverar popcornen vid borden.Filmen var helt ok, men lite väl mycket action för mig kanske.

Svenska skolan

Nu är de endast några dagar tills Emma och våra gäster åker hem, det kommer att bli jätte tomt här. Idag tog vi en tur till IKEA idag för att handla den obligatoriska lingonsylten åt lilla syster. Emma och Johanna skulle även handla lite pennor och block vilket är väldigt billigt här.Vi fikade på IKEA, åt dajmkaka och chokladboll, riktigt smaskigt.
På eftermiddagen drog svenska skolan igång.Det var en hel del nya mammor och barn där. Jag är fortfarande i 3-4:an tillsammans med Írene och en ny tjej som heter Cathrine. Vi hade 9 elever igår, alla har nog inte riktigt kommit på plats än. Vi bjöd på frallor och saft innan lektionen. Det blev en liten mjukstart med lite presentation av varann.
På kvällen var det hockeydags igen men nu stod Danne på sidan.

måndag 17 augusti 2009

KL Tower

Idag är det förkylt, ingen träning idag heller, hur tråkigt som helst. Tillbringade morgonen på skolans bibliotek för att planera till svenska skolan som drar igång igen på onsdag.
När jag kom hem vid 11 tiden var alla uppe och vi tog en tur in till stan. Vi besökte KL Tower och åkte upp och kollade in utsikten. Tornet är över 400 meter högt och det 4:e högsta i världen.

Utsikten är helt underbar men idag var det lite disigt men vi såg mycket ändå.
När vi köpte entrebiljetterna så fick vi en extra biljett till ett litet zoo som låg alldelels intill och där fanns det en hel del ormar bla.



Jag hade lovat att skjutsa tjejerna till ett köpcentra efteråt men med mitt lokalsinne så hann vi inte det, vi åkte några turer extra och sen fick de ta taxi för att jag skulle hinna hämta Amanda.
Det blev lite shopping för deras del under eftermiddagen.Grabbarna har badat och varit på gymmet och nu drar Hasse iväg på hockey.
Svininfluensan har sitt grepp även om människorna här i Malaysia. En del skolor har stängt för att en del elever varit smittade. Myndigheterna vill inte uppge vilket område som är mest drabbat. Många går omkring med munskydd ute på stan och tidningarna kör med skrämsel propaganda. Det stod i dagens tidning att om man är ute på stan och uppvisar symtom på svininfluensan så kan man få böta 10000 RM eller få upp till 2 års fängelse.
Skolan fortsätter att tempa oss varje dag, det har inte varit något konstaterat fall av influensan häromkring än. Men Global Doctros tvärs över vägen har varit överbelamrade med expats som kommit tillbaka efter sommarlovet och är sjuka på andra sätt. De delar gladeligen ut antibiotika härsan och tvärsan.



söndag 16 augusti 2009

Kuantan-helg



I fredags tog vi bilen tvärs över landet och hamnade i Kuantan, på ett hotell som heter Swiss Garden. Ganska stort hotell med fin pool och egen strand.
Vi åkte direkt efter jobb och skola på eftermiddagen. Lite film i bilen så gick resan på 3 timmar ganska fort. Blev inget bada den kvällen för poolen stängde 8 vilket var synd, men det blev desto mer de andra dagarna.
Vi hyrde 2 rum så det blev ett tonårs rum och ett mamma- pappa- Amanda rum. Som vanligt blev det inte mycket sömn för oss när vi har propellen Amanda i vår säng.
Hampus fick sova ut i allafall det var välbehövligt för honom.

Lördagen var lite mulen och det regnade en stund på em men på söndagen var det klarblå himmel. Vi sysselsatte oss med massor av bad förstås men också böcker, fotboll, volleyboll och badminton.


Det man fascineras av att det inte är några människor på stranden trots att det var mycket folk på hotellet, förstår inte vad alla tar vägen efter frukost.
Vi åkte tillbaka till KL på söndag kväll där kvällen avslutades på Chillis.

onsdag 12 augusti 2009

Hockey för Danne

Emma och våra gäster sover ju halva dagen så idag så gick jag iväg själv med ett par tjejer och käkade lunch. Det var kul att träffas igen. Det blev Marmelade som vanlig och en avocadosallad. Den har man saknat i sommar.
På em hade jag lovat att vi skulle ta oss in till China town men det drog ihop sig till ett rejält regnväder så att vi valde att åka in till tornen istället. Det blev lite shopping och tjejerna gick sen på bio. Hampus hade blodsocker på noll så han var inte så munter, det är inte lätt med för lite sömn, ny skolgång och för lite mat. Subway gjorde susen och han blev piggare direkt.
På vägen ut ur KLCC garaget så dyker Hasse upp alldeles framför oss. Helt otroligt i detta jätte stora garage. Full eftermiddags trafik och jag hittar inte så bra utan GPS, så jag tänkte va bra då hänger jag på honom hem, smidigt. Men var gör då min idiot till man , han kryssar fram och tillbaka mellan bilarna i köerna och vi tappar ju bort honom till slut och kör fel såklart. Efter en stund så ringer han och frågar var vi tog vägen, då är han redan hemma och gottar sig åt att han var före oss med hästlängder. Snacka om tävlingsinstinkt. Tacka vet jag en lugn mamma bakom ratten som tar allt som de kommer och inte hetsar upp sig......
När vi kom hem så väntade Linda med en härlig middag och äppelkaka, det är inte klokt vad bra vi har det.
På kvällen var det dags för Danne att gå på isen i KL, lite nervöst var det nog. Enligt rapporten som jag fick så gick det alldeles lysande.


Tisdag och full skoldag

Amanda började skolan på "riktigt" idag. De har ett rejält schema. De har lite olika lärare nu i andra ämnen, tex IT, gympa, musik, social studies.De har annars kvar Ms Telfer från förra året, vilket är jättebra. I gympa har de fått nya gråa tröjor med en tiger på ryggen, hon är så stolt, det är ju lika som brorsan.
Nu går hon från 8,30 till 15 alla dagar, gissa om hon kommer att vara trött när hon kommer hem om dagarna.
Det var lite kul när vi var ner och hämtade Amanda på em så hade fröken skrivit på dörren vad man gör på morgonen när man kommer, bla så stod det;
You say Good morning to you teacher and have a smile on your lips.
Danne frågade om det var ett skämt, vilket det naturligtvis inte är.

Jag har fått bihåleinflammation igen, ont i skallen och kinden, precis som förra gången. Ny pc kur.... Emma är jätte förkyld så det är rena sjukstugan, hoppas att våra andra gäster klarar sig.

måndag 10 augusti 2009

Hälsena och handled

Igår kväll var det hockey igen och tjejerna följde med för att shoppa lite.
Idag är det måndag igen och ny skolvecka. Amanda är ledig men Hampus fick snällt pallra sig iväg, något tungt när kompisen ligger och snusar bredvid.
Hasse håller på med sin följetong, hälsenan. Nu slet han också av senor i handleden i juni så nu är det båda som behöver repareras. Han var iväg och fick kortison spruta på hälen i fredags och idag en magnetröntgen av handleden. Den visade bara vad läkaren redan bekräftat, att en massa var trasigt men håller dock på att läka. Nu blir det sjukgymnastik i flera veckor framåt. Stackarn...

Jag var ner till ett gym här i närheten för att få lite ny inspiration i träningen, imorgon ska jag dit för att prova ett gratis pass, få se hur detta är. Det är ganska dyrt att gå och man måste vara medlem årsvis, men nu visade sig att detta var förhandlingsbart, så imorgon får vi se vad vi lyckas få för deal. En personlig tränare gjorde test av vikt och längd och sen fick man stå på en bräda och trycka på knappar, sen fick de ut en lista på hur bla min muskelmassa ser ut. Det visade att jag var några kg för lätt men hade för mycket mjukt runt baken, som om man inte redan visste det....
Efter detta konstaterande blev det storhandling och sen hem till barnen.
Vi tog en sightseeing tur med bilen till grottorna, Batu Caves.



De var ganska fascinerade fast främst av aporna tror jag. Till lunch blev det indiska pannkakor.

Poolbad och sen tv-spel på eftermiddagen då det drog ihop sig till lite regn. Nu är grabbarna på gymmet och tjejerna tittar på film, sen blir det nybakade frallor med te innan sängdags.

lördag 8 augusti 2009

Genting Highlands

Idag firar jag och min livs stora kärlek bröllopsdag, 17 år!!
Som de otroligt snälla föräldrar vi är så firade vi på nöjesfält med våra barn, så trots den sena kvällen igår blev det ingen sovmorgon i dag heller. Hasse var uppe med tuppen och körde upp alla andra. Vi drog iväg till Genting Highlands, vilket är ett nöjesfält som ligger upp i bergen en timmes bilfärd från KL.
När vi kom dit blev det lite överläggning vad vi skulle göra först, många järnviljor var det...


sen var det full fart på karusell åkandet...


Stor i mun var jag och sa att denna karusell ovan skulle väl även jag klara av eftersom jag brukar fixa att åka berg och dalbana, men sen var jag åksjuk resten av dagen. De andra åkte inte bara 1 gång. På bilden åker Danne,Johanna,Hampus och Emma.
Några "små"vinster blev det också både av Johanna och Emma. Det ringdes rejält i klockor och skreks när de vann. Johanna tyckte nog att det var ganska pinsamt innan hon fick priset, men vi bredvid hade väldig roligt.



Denna passar väl bra åt vår lilla "prinsessa", eller hur?

Detta var vår egna packåsna.

Jag tror att alla var nöjda med dagen, och det var väldigt tyst i bilen hem.

På kvällen blev det middag vid poolen och bad till klockan var 10, nu spelas det risk för fullt vid matbordet men för mig är det godnatt!




fredag 7 augusti 2009

Fredag

Fortfarande trötta och slitna av jetlagen. Hasse och jag hade en överenskommelse att gå upp med barnen en varsin morgon, idag var det Hasses tur, men kl 7 var det någon som sov väldigt skönt idag. Jag kände mitt ansvar som mor och pallrade mig upp.
Barnen börjar kl 8.30 så jag var med dem ner till skolan och lämnade dem. Tempkollen av alla föräldrar och barn har gått skapligt smidigt. Lärarna står i breezeway på morgonen och hjälper till. Vi gick igenom idag med.
Gymmet nästa, det var tungt att komma igång igen men skönt efteråt. När jag kom upp så var hela sällskapet på benen. Ungdomarna satt i soffan och halvsov, Hasse hade kört upp dem för att lägenheten var full med hantverkare som lagade varmvattenberedare och servade luftkonditioneringen.
Amanda slutade vid lunch så jag hämtade henne och var sen hem och åt lunch. Danne och Hasse åkte till golfen för att slå lite medan tjejerna badade. Grabbarna hängde på när Hampus slutade kl 3.



Ikväll är det hockey igen. Danne är med, få se om han kommer ut på isen eller hur det blir.

onsdag 5 augusti 2009

Resan tillbaka

Sista morgonen i Sverige, tungt att lämna alla vännerna ....


Vi lämnade Åbyggeby klockan 9 på fm för att åka tillbaka till Kuala Lumpur. Vi utökade resesällskapet med Emma, och barnens kompisar Danne och Johanna. Jättekul! Lite fika på Arlanda blev det innan vi gick på. Här får man verkligen veta hur dyrt det är i sverige.


Emma tyckte att det skulle bli spännande att komma tillbaka och träffa några av sina malaysiska vänner. Resan gick bra och tog ca 12 timmar, det blev inte mycket sova, men mycket film och spel.

Det stora bekymret var ju sen om vi skulle bli insläppta eller inte i Malaysia pga svininfluensan. Nu är ju inte Sverige ett jätte-riskland men vi blev kollade med värmekamera och fick fylla i papper på att vi känner oss pigga.Alla gick igenom utan problem.
Vi trängde sen ihop oss i en stor taxi med alla 14 väskorna, trots att vi sa att de inte skulle gå så gav de sig inte utan proppade bilen tvärfull.
Hemma i Mont Kiara väntade Linda och Lynn i dörren till vår från topp till tå städade lägenhet. Linda har legat i hela sommaren verkar det som. Handlat och fyllt kylen och lagat lasagne till middag. Vi packade upp lite och sen blev det bums i säng med klockan på ringning halv 2.
Det blir nog tufft med tidsomställningen, alltid värre åt det här hållet. Vi pallrade oss i allafall upp och gick ner till skolan och ordnade allt inför skolstarten. Här får man handla allt material utom skolböcker själv, saxar, limstift, pennor,sudd, papper, skrivhäften mm mm. Amanda hade sån tur så att hon får samma lärare som förra terminen, annars byter de lärare och klasskamrater varje år. Hon hamnade också med sina bästa kompisar från förra terminen, det kommer att bli superbra. På skolan var det också fullt pådrag med temptagning på alla som kom in. Blev man godkänd så fick man en sticker på tröjan. Tänk er kaoset imorgon om alla 1000 elever och föräldrar ska tempas imorgon innan skolstart.
På kvällssidan skulle vi packa ihop oss i blein och åka och handla, då visade sig att ingen av bilarna startade, batterierna har förmodligen laddat ur under sommaren. Får vänta med handlingen till imorgon.

Amanda och jag var över till Lotta en sväng och träffade hela familjen och de andra gick till Coffeabean och tog en fika. Nu blir det sängen, alla är jätte slitna.

Juli

Mellan Hampus båda hockeyläger så fick vi besök från Malaysia av bla Hampus hockeytränare, de fick besöka hockeyskolan och var med på några ispass. De blev rejält förtjusta i Sverige och falukorven älskade de. De bodde hos oss 3 dagar innan de drog vidare till Stockholm.

I början på Juli fick vi en ny kusin i familjen, lilla Klara. Vi tog en tur ner för att titta på henne och Johans och Maries nya lägenhet. De bor jättemysigt i närheten av Mälaren. Det fanns en fin badplats där som vi naturligtvis provade.





Det blev även en tur till hockeymonkey och Gröna lund.

Mormor och morfar bjöd på avskedmiddag på en grekisk restaurang några dagar innan vi åkte. Nora fick mousaka men det mesta tror jag åkte med i doggybagen hem.

Vi hann också med en födelsedagsfest för Hasses mormor Biggan, hela 90 år fyller hon den 5 augusti. Grattis!! Vi bodde på Vännäs slott i gränna och firade henne med en stor middag på kvällen. Kul att se att hon är så pigg och hon går tydligen fortfarande på gymmet. Det ni, det är nåt att sträva efter.
Mina svärföräldrar blev lite osams under middagen och tog till det som var tillgängligt för att "göra upp".





Hur det gick? Båda var med i bilen hem dagen efter i allafall.....

Äldst och yngst, lilla Klara och Gammelmormor Biggan.