onsdag 30 september 2009

Jordbävning

Äntligen en ny bil i garaget. Fick åka in och hämta den i stan i förrgår. En likadan som tidigare fast en silvergrå. Tydligen en lånebil tills han får in den vi ska ha...
De andra nissarna har ringt och vill ha nycklarna till den gamla bilen... come and get them.....
Hör att det börjar bli riktig höst hemma nu, lite kallt på morgnar och kvällar. Här märks det att regnsäsongen är igång. Regnar en skvätt varje dag nästan, välbehövligt, men det är rejält varmt.Man vill helst vara inne.
Hampus har åkt iväg på Malaysian study resa till Melacka idag. Kommer tillbaka på fredag. De ska vara borta 2 nätter. Alla elever från grade 6 till 12 ska åka fast till olika ställen. Det blir säkert jättekul. Funderade på att gå och vinka av honom vid bussen imorse... men nej det skulle inte blivit särskílt populärt.
Gjorde mitt sista pass med personliga tränaren igår och jag kan säga att det är lite svårt att gå idag. Hon pressade mig rejält igår antagligen för att jag skulle se att jag behövde fler pass med henne.... men nu är det upp till mig själv.

Lite läskigt.. precis när jag sitter och skriver detta så kände jag precis som att jag fick någon konstig slags kortvarig yrsel, rummet liksom rörde sig lite. Det visade sig att det varit en jordbävning på Sumatra och det skakade om vårt 27 våningar höga hus här i KL, vilka krafter. Det känns lite läskigt när man är på 22 våningen.

Malaysian Open i tennis

Efter att jag tränat tillbringade jag hela förmiddagen framför dator och ordnade resan som vi ska göra med grannarna från Sverige. Vi ska åka till Vietnam, där vi ska åka en båttur i Halong Bay, ska bli jätte spännande.
Först kommer ju Lalle och Teresa på lördag kväll. Det ska bli jätte kul. Amanda räknar dagarna tills Elsa kommer.
På kvällen var vi på Malaysian Open i tennis. När jag köpte biljetterna till Hasses födelsedag så fick man inte reda på spelordning. Den släppte de inte förrän på lördagen. Nu hade vi sån tur att Joakim Johansson (Pim Pim) spelade just i kväll. Han mötte Hewitt från Australien ,vilken har varit världsetta tidigare. Pimpim har varit skadad i flera år så han är på väg tillbaka nu.
Det gick riktigt bra för honom i matchen, han vann med 2-0. Hewitt hade jätteproblem med Pimpims servar. Han servade i 225km/h i vissa bollar!!

söndag 27 september 2009

Hasse 41 år!

Hasse fyller år idag så vi smög upp och förberedde lite presenter och frukost på balkongen. Det blev några böcker, digital fotoram, snorkel grejer och biljetter till Malaysian open i tennis. Jag tror att han blev nöjd. Hampus drog iväg på dodgeball turnering och Amanda satt sig framför spegeln och förberedde sig för Nicoles kalas.
Hasse och jag gick ner till skolan för att titta på Hampus sista matcher. Laget kallade sig för Moving Targets. Dodgeball är nästan som svensk spökboll. Lag av lärare föräldrar och elever mötte varann. När vi kom tillbaka till lägenheten så låg det ett paket utanför dörren till Hasse från Emma, mormor och morfar. Vilken timing. Det var en bok av David Batra som vi fick oss några glada skratt av. Emma hade skickat Män som hatar kvinnor på DVD, vilket blev vår kvällfilm.
På eftermiddagen gick vi på bio, den nya disneyfilmen G-force, som handlar om spionutbildade marsvin.

Vi åt middag inne i stan och istället för tårta blev det chokladfondue på StarHill galleria.

Presenter

Idag har jag jagat presenter. Eftersom jag fortfarande inte har någon bil så fick jag åka taxi. Som tur var fick jag åka med Lotta hem eftersom jag handlade lite mat samtidigt.
Jäktade hem och gjorde matsäck till Hampus som har spanska och Amanda som har gympa. Själv kunde jag sitta och fika och läsa en bok.
Middag tillsammans med Hampus kompisar, som sen drog iväg på skoldans och efter det var det hockey.

Grattis Farfar!!

Grattis till Svärfar som fyller år idag!!


Igår när vi var hos Lotta fick vi hemgjord filmjölk, det var hur gått som helst. Har nu provat och gjort själv. Man blandar en speciell yoghurt med mjölk som får stå i rumstemperatur i 1 dygn och sen är den klar. Det blev jättegott och lite annorlunda än att bara äta gröt med lingonsylt varje morgon.
På kvällen hade vi föräldrarmöte i svenska skolan vid vår pool. Lite information till föräldrarna om hur vi jobbar och vad vi gör på lektionerna.

Vardag igen

Onsdag 23 september.
Börjar dra ihop sig till en del födelsedagar, måste ut och leta presenter. Min kära man fyller på lördag och det står ingenting på hans önskelista... Svärfar fyller också så vi ska skicka något på posten.
Idag stod det lärarmöte på programmet så efter gymträningen gick jag hem till Lotta för att äta frukost och diskutera resten av terminen. Vi hade en del att ta upp bla så har vi fått några barn som inte kan svenska så bra att de hänger med på lektionerna. Enligt reglerna så ska svenska skolan erbjuda undervisning till alla barn som har en minst en svensk förälder och där svenskan är ett levande språk i hemmet. Nu måste vi ordna lite extra resurser till dessa barn så att de kan hänga med. Diskuterade också den allmänna lärarsituationen i klasserna så att vi ligger ett steg före när folk åker hem.


Vi börjar också lite mentalt förbereda oss på hemresa. Har fått låna en bok som jag ska läsa. Det finns lite att fundera på, allt går nog inte så smidigt som man tänkt sig. Barnen har ju vant sig vid sin skola och kompisar här.
Det finns även lite att ordna med i Sverige samtidigt som vi måste tänka på vad vi vill göra här innan vi far hem. Hasse håller på att ordna flygbiljetter, måste leta runt lite nu eftersom Malaysian Airlines inte flyger direkt längre. Vi måste mellanlanda någonstans.

tisdag 22 september 2009

Hemresa

Vi åkte tillbaka till fastlandet vid 11 idag. Barnen hann med ett bad i poolen innan.


Nu är vi åter i KL efter en otroligt härlig helg. Önskar ni kunde fått vara med och uppleva detta. Bilresan gick förvånansvärt bra trots att vi blev varnade för att detta var en stor trafikhelg. Lite
köer emellanåt men det tog lika lång tid som när vi åkte dit.
Efter all malaysisk mat i helgen så ville barnen avsluta helgen på Chilis, så så blev det....
Nu åter till vardagen men det är bara 3 dagar tills det är helg igen....

Emma 18 år


GRATTIS EMMA 18 år idag ♥.
Vi saknar dig så och önskar du var här och kunde fira med oss, men jag vet att släkten tar väl hand om dig.
Puss och Kram från familjen.

Idag sken solen från en klarblå himmel så vi fick en underbar dag på stranden.








Amanda och Hampus hittade en mysig koja uppe i ett träd där man kunde vila i mysiga hängmattor.


Vi var helt ensamna på stranden, helt otroligt....

Söndag 20 september

Idag går tankarna till min lillebror ♥ som skulle fyllt 40 år idag.
Han kanske kunde ha firat sin födelsedag med oss på denna underbara ö....


Vi åkte en båttur idag till Rawa en ö som ligger intill Besar. Det var underbar snorkling där, som att simma runt i ett akvarium.





Efter någon timme så drog det ihop sig rejält på himlen och det blev ett rejält oväder. Vi hade tur som hade vänner som bodde på ön som bjöd på lite öl i baren. Ovädret drog snabbt över och vi for sen tillbaka till vår ö.

Pualu Besar 19 september



Ingen bil har vi fått så det fick bli jeep till Pualu Besar, det gick jättebra det med. Resan tog 4,5 timme för att komma till ostkusten varifrån vi tog en båt över till ön Besar. Båtresan gick på 30 minuter sen var vi framme vid ett liten resort som heter Arsenia. Enkelt och jättemysigt.



Vi fick bo i en liten stuga inte långt från havet.


Vi kom lagom till lunch vilket bestod av malaysisk buffe. Helt ok. Den malaysiska maten kan vara lite kryddstark vilket blev lite tufft för min man som fortfarande kände av sin mage. Han var till doktorn igår och fick då penicillin med sig som han skulle ta om de inte gav med sig.


Eftermiddagen tillbringade vi vid stranden vilken var helt otrolig, vit med turkosblått vatten. Det som var så konstigt var att vi var nästan alldeles ensam.

fredag 18 september 2009

Selamat Hari Raya

I helgen avslutas Ramadan, fastemånaden, med en långledighet. Barnen är ledig till tom tisdag nästa vecka. Vi ska åka till ostkusten och snorkla, imorgon lördag.
Barnen har firat Hari Raya, som denna helg heter, i skolan med flaggor och utklädda i malaysiska kläder.Som vanligt var det en parad genom skolan som föräldrarna kunde se.

Detta är Ms Telfer, Amandas superpedagogiska fröken från Nya Zealand.
Utanför klassrummet sitter en världskarta där det är utritat var alla barn kommer ifrån.

Här är Sverige...
Som ni ser är det många olika nationaliteter i hennes klass. Det är bla USA, Indien, Danmark, Frankrike,Filipinerna, Australien, Nya Zealand.

Hampus gick till skolan idag men Hasse är fortfarande däckad. Hoppas han blir bättre till imorgon. Någon bil har vi heller inte sett än, vi behöver den imorgon.

torsdag 17 september 2009

KLCC med Amandas klass


Besök i tornen med Amandas klass idag. Vi fick besöka skybridge, bron som går mellan petronas tornen, för att titta på utsiktten. Hela syftet med utflykten, det finns alltid ett syfte, var att leta former på byggnader bla.
Lite snacktime...

och sen fortsatte vi till Science Center som är lite som Tom Tits i Stockholm. Det fick vi nästan springa igenom för att sen hinna tillbaka till bussen.


Onsdageftermiddag= svenska skolan.
Kvällen blev inte någon fest, 2 sjuka grabbar i magsjuka.... Ingen ny bil än, hoppas vi hinner få en till helgen när vi ska åka till östkusten.

tisdag 15 september 2009

Bortbogserad bil

Imorse tog jag bilen till gymmet ( inte det på vårt condo då, utan det i Sri Hartamas) för att jag skulle åka och handla efteråt. När jag kommer ut står det 5 karlar och tittar speciellt på min bil. När jag kommer fram så frågar han om det är min bil och talar om att banken tänker ta tillbaka den för att den har inte betalats på ett år. Det kör fram en stor bogserbil och börjar haka fast bilen. Kan säga att jag får lite panik .
Han visade mig ett dokument där det stod ett annat namn än vårt som hyrtagare.Där stod det att banken kräver 20000 RM som inte är betalt.
De visade sig att dessa karlar var indrivare åt banken, åker tydligen runt och letar upp bilar och sen ser till att de fraktas bort.
Ni kan ju tänka er mig med 5 karlar runt mig som knappt pratar engelska som bara säger: no payment, lah. Ringde Hasse som får prata med den enda av killarna som talar engelska. Jag fick kvicka mig att plocka ur våra grejer ur bilen för att de inte skulle följa med, för de bara drog iväg med bilen medan han pratade med Hasse. De skulle köra den till en polisstation i närheten sa de.
Där stod jag med bilstol och väskor på trottarkanten och såg nog ganska dum ut. Hasse hade sagt åt dem att köra mig hem men det kände jag inte riktigt för så jag gick hem.
Det var ju tur att jag kom när jag kom annars hade bilen varit borta och jag skulle inte haft en aning om var den var.
Min snälla man kom hem till lunch för att ta hand om sin lite omskakade hustru.
Han som vi hyr av pratade med Hasse och sa förlåt tusen gånger och sa att han skulle gå till banken och ordna detta under eftermiddagen. Vi sitter fortfarande och väntar på ersättningsbilen som han har lovat.

söndag 13 september 2009

Fiskehelg

Min älskade make har varit på eget äventyr i helgen....

....en fiskehelg med grabbarna. De har fiskat sailfish.
Han lyckades inte dra upp storfisken men hade en riktigt stor en som han kämpade med i 30 minuter men som sen släppte vid båten... Han fick nöja sig med att dra upp denna...


medan denna smet...

Andra hade mer tur...



Vi andra har haft en lugn dag vid poolen . På kvällen bjöd Lotta på ugnsbakad falukorv med potatismos. Tänk vad gott det kan vara. Till efterrätt fick vi blåbär och hallonpaj. På kvällen var det hockeydags. Stackars Hasse fick åka med Hampus, han hann inte mer än innan för dörren så var det dags att åka.