fredag 6 november 2009

Fredag igen

Ingen träning idag blev massage istället för den onda ryggen. Bortskämd, nää...
Gympa efter skolan för Amanda. Hade en intressant pratstund med en av de andra svenskornas maid. Hon berättade hur de måste tjäna ihop pengar här för att skicka hem till sina familjer. Hur familjerna kan kräva pengar av dem så att de inte kan spara något tills de själva flyttar hem.
Hon har tagit hit flera syskonbarn hit för att jobba. De får det bättre här än på Filipinerna.

Sonen tog knäcken på pappa idag, fick åka Porsche hem med en kompis. Gissa om pappa fick höra det. Hampus var på internetcafe efter skolan och sen kom kompisens mamma och hämtade dem i sin Porsche. Överskattat om ni frågar mig, men det retar nog pappa lite. Kontraster eller hur?
Amanda och jag har myskväll med popcorn framför tv nu när det är fredagkvällen. Det började en film på tv och hon berättade för mig ;
-Oh, det är den filmen, han är kär i henne men hon är inte kär i honom och sen händer det och ....... Det visade sig att det var en av spiderman filmerna. När såg hon den??
Då var inte jag med i allafall....
Hon håller precis på att slå igen de ljusblå bredvid mig här i soffan, den lilla tvråttan.

Hon håller på att knäcka läskoden nu och läser på skyltar m.m. och hon blir så stolt när hon förstår vad det står. Lite kul låter det när hon ska läsa på svenska för att hon uttalar bokstäverna på engelska och då blir det inte riktigt rätt.
Var grabbarna är? ja på hockey förstås till kl 2 inatt.

1 kommentar:

Jane sa...

Det är dags för Hampe att komma hem till verkligheten igen. Åka peugot och x-trafiks röda bussar. Eller använda fötterna.../Kram från ett gråmulet Forsby.