söndag 1 november 2009

Halong Bay

Torsdag morgon klockan 8 hämtade en taxibuss oss för att ta oss vidare till Halong Bay varifrån vi tog en båt ut i Halong bay.
Detta blev en resa kan jag lova, chauffören en äldre tandlös man som inte kunde ett ord engelska körde som en tok, en 3 timmars skräckfärd. Han tutade, blinkade med heljusen och körde om trots att han hade möte. Jag är ju ganska van för jag har ju åkt en del med min man :), men detta tog priset. Skämt och sido så var det riktigt skrämmande, ingen ide att säga till honom heller för han förstod ingenting. Han var nog lite stressad för mobilen ringde hela tiden och det stod folk och väntade när vi kom fram, men man såg att det var inget unikt för honom utan de flesta körde som han.
Vi kom fram i allafall till hamnen och där låg det massor av båtar. Halong Bay är ett populärt utflyktsmål i Vietnam och det passerar 2 miljoner turister där varje år.

Vi for ut havet och blev serverade en lunch när vi "checkat in i hytten". Den var rymligare än på en finlandsfärja kan jag säga och det fanns en rejäl toa med dusch på rummet.


Vi var 15 passagerare med på båten, det var vi och 8 medelålders fransoser. Vi hade en egen guide som tog hand om oss.

Lunchen ja, den var en 10 rätters?? med bla räkor, fisk, bläckfisk och krabba, bara seafood. Det var lite delade meningar om detta var en bra lunch eller inte.....

Medan vi åt lunchen så tog sig båten ut i bukten. Det var en fantastisk utsikt med klippor som steg upp i havet.



Lite varstans dök det upp fiskebyar där folk lever ute på havet året om. Det finns ibland tom skolor här ute.


På eftermiddagen tog de oss till några grottor som var gigantiska. Vi fick gå av båten och gå in i berget. Verkligen en maffig upplevelse.


Utsikt uppe från grottan.

Guiden lovade oss "a big surprise i en av grottorna"...


somliga tyckte det var jättekul.....


Vi hann även med en tur till en strand. Där barnen fick leka och bada av sig lite.
Middagen var åter igen en massa rätter med havstema. Båten hade då ankrat i en bukt där de samlades en massa båtar just för att minska "piratrisken". Det blev kolmörkt och bara lysena från båtarna syntes.
Vi somnade gott sen i vår hytt, det hade varit en händelserik dag.

Inga kommentarer: