fredag 27 november 2009

Sisters of Islam

Swea hade idag ordnat en coffemorning med en föreläsning av Sisters of Islam. Detta är en grupp kvinnor som kämpar för muslimska kvinnors rättigheter. De menar att Islamska familje-lagar är förlegade och måste anpassas till det moderna samhälle vi nu lever i. De kämpar bla mot månggifte som fortfarande finns här och för jämställdhet. Intressant föreläsning som väcker många känslor och ger perspektiv på tillvaron och ser hur bra vi har det i Sverige när det gäller dessa frågor. De kämpar i en stor religion med uråldriga lagar, vilket inte är helt lätt. Kvinnan som föreläste berättade att det är inte ovanligt att de blir hotade och hon har ett välbevakat hem.
Vi forsade sen vidare efter detta tillbaka till skolan där vi var med på en lunch för barn drabbade av cancer här i Malaysia. Det var försäljning av div saker och underhållning av barnen på skolan.

Sol idag så vi kunde tillbringa en stund vid poolen efter skolan. Däckade sen en stund med en bok i sängen. Hampus for iväg hem med en kompis där han skulle sova över.
Det blev MCDonalds vid tv´n till middag.

Inga kommentarer: