söndag 1 november 2009

Hanoi


Lördag morgon reste vi till Hanoi i Vietnam med Malaysian Airlines. Planet gick vid 11 tiden och det tog 3,5 timme att flyga dit.
Väl framme blev det en rejäl trafikchock. Vi fick i allafall tag i en bra taxi med bälten i från flygplatsen men sen.... resten av trafiken var rena kaosen. Vi tyckte att trafiken i KL var jobbig när vi kom hit men det kan jag säga är inget mot för detta. Bilar, mopeder, mopeder och mopeder överallt. Det kördes om hur som helst och tutades hela tiden. Man visste inte vem som tutade åt vem. Helt otroligt att vi inte såg någon olycka medan vi var där. Alla körde runt med munskydd vilket jag inte tror berodde på svininfluensan direkt. De såldes munskydd i olika design överallt.

Vi lyckades ta oss fram till vårt hotell som låg i gamla delen av staden. När vi kom innanför dörrarna så drog man en suck av lättnad. Där inne var det lugnt och skönt. Det var ett sånt inferno att man funderade om vi skulle orka ta oss ut på stan och äta middag.


En sak som vi funderade över var hur det överhuvudtaget kunde fungera med strömmen in till husen, så här såg det ut överallt...




Vi tog varje fall en tur ut på kvällen för att äta middag. Vi höll krampaktigt i barnen för att vi måste gå på vägen. På trottoarerna gick man inte för där pågick allt annat, försäljning, matlagning, servering. Den fungerade också som sovplats, parkering och lekplats m.m.
De flesta husen var smala med en affär i botten där hela släkten samlades för att hjälpas åt med försäljningen.
Överallt bar kvinnorna runt på en slags bärbågar med 2 runda korgar på där det lastades frukt, grönsaker, murbruk m.m


De var kolugna i trafiken, de märktes att det var vana att ha det så här.

Här sitter 2 glada ungar innan vi vandrade hem i mörkret.

Inga kommentarer: