söndag 11 maj 2008

Lördagen den 10 maj

Lite sovmorgon idag, Hasse steg upp och gick iväg och spelade badminton. Vi var alla i poolen en stund fram till lunch.

Vi åkte iväg med Amandas cykel för att lämna den till en reparatör, allt slutade med att vi köpte en ny cykel åt henne, en lila. Det fanns rosa cyklar också men de var för små.
Vi fortsatte sen till ett kinesiskt tempel där vi åt lunch och gick runt och tittade.

Ingen vet med säkerhet hur det kinesiska horoskopet kom till, men inte oväntat finns det en legend om dess tillkomst. En legend som är mycket charmig, även om den knappast är vetenskapligt trovärdig.
Fem århundraden före Jesu födelse skickade Buddha en inbjudan till alla djuren i sitt rike att komma och fira nyår tillsammans med honom. Av någon anledning, som inga andra än djuren själva kan förklara, dök bara tolv av dem upp. De tolv anlände i följande ordning: råttan, buffeln, tigern, katten, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och sist av alla, grisen. Lycklig över att de hörsammat hans inbjudan visade Buddha sin tacksamhet genom att förära varje djur ett eget år, uppkallat efter dess namn. Dessutom skulle alla människor som var födda detta år ärva djurets egenskaper. Råttor till exempel är charmerande och opportunistiska, medan Hundar är ängsliga och lojala.
Till skillnad från den västerländska astrologin, som bygger på solens och stjärnornas rörelse, använder sig kineserna av måncykeln. Varje måncykel består av tolv månader, plus en extra månad var trettonde cykel, vilket innebär att det kinesiska nyåret aldrig infaller på samma dag.
Gudarna vet vad som hänt om några kameler och ankor bestämt sig för att gå på Buddhas nyårsfest...
Vi letade upp "våra djur" för alla fanns som statyer utan för templet. Hampus är råtta, Hasse och jag är apor och Emma och Amanda är getter.

Lägg märke till den lilla apan i hålet!

På kvällen var det dags för vuxen fest. Barnen fick pizza och riggades med godis. Emma var barnvakt och Hampus var hos Erik.

Vi gick iväg tillsammans med Teresa och Lalle. Det var Mischi och Anki som hade inflyttningsfest. Ca 80 personer och det bjöds på indisk buffe. Det var jätte trevligtmen det blev nog lite för mycket snaps.När vi kom hem mitt i natten så fick karlarna för sig att vi skulle bada, så jag hamnade i poolen med finkläder. Tur att det är varmt här, annars hade väl jag frysit ihjäl. det blir nog en tung dag imorgon.

Inga kommentarer: