måndag 12 maj 2008

Måndagen den 12 maj

Idag var vi några tjejer som gjorde ett besök på ett barnhem som ligger en bit på vägen in mot KL. En av tjejerna är barnsköterska från Sverige och hon åker dit 2 ggr per vecka.

Det är barn från nyfödda upp till 18 år. Killar får bara vara där tills de fyller 12 år, då får de flytta till andra barnhem.Det är barn som är föräldrarlösa, incestbarn, misshandel,missbruk eller föräldrar som lämnat dem där för att de ej kan ta hand om dem. Vissa föräldrar kommer och hälsar på sina barn på helgerna.

Vi fick gå runt och titta sen var vi på småbarnsavdelningen, hjälpte till att mata, trösta, byta blöjor. Det var säker 30 barn i samma rum upp till 2 år. Tänk er sjukhusspjälsängar, två barn i varje säng ,ingen filt eller gossedjur. Tragiskt att se. De var så nöjda när man plockade upp dem, och satt man på golvet hos de barnen som kunde krypa eller gå så kom de direkt och kröp upp i knät. de märktes att de saknade kroppskontakt.

Det var rent och snyggt och barnen verkade välskötta. Men 3 tjejer på 30 barn, man förstår att de behöver volontärer.De blev att mata på löpande band. Många av de minsta var väldigt rossliga pga att de fick ligga ner och äta sin välling.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tur att det finns volontärer!
Det måste vara en väldig kontrast mot för Sverige?