söndag 18 maj 2008

Måndagen den 19 maj

Idag är det helgdag, alla är lediga. Det är Buddas födelsedag idag. Jag antar att vi borde äta priness tårta eller??




Ännu en dag med sightseeing. Vi drog iväg ett helt gäng till ett ställe i bergen som heter Bukit Tinggu. Tog ca 1 timme att köra. På slutet var det en slingrig väg upp i bergen.
Colimar Tropicale är en by med franska byggnader från 1600 talet, den ligger 1600 feet över havet. Väldigt pittoreskt med typiska fönster luckor, färgglada tak m.m.Det finns ett klocktorn mitt i byn från vilken man har en fin utsikt. Tydligen så är det någon med mycket pengar vars fru besökt Frankrike och frågade sin man varför de inte kunde ha dessa byggnader i Malaysia, sagt och gjort.Nu finns byn den där sen år 2000.

Det ligger ett resort där med pool. Det fanns ett antal restauranger där så vi stannade och åt lunch.
Vi fortsatte sen högre upp till en japansk trädgård. Otroligt vacker med många underbara och speciella växter. Det var inte så speciellt varmt och det fläktade där uppe i bergen. 3500 feet över havet.



Sist av allt så var vi i en kanin park. Vilket var tjejernas höjdpunkt.



På kvällen kom Emma hem från Rava, brun som en pepparkaka. Hade haft en toppen helg. Vita stränder och klarblått vatten.Solat och badat och seglat katamaran.
Samtidigt som de var där så spelade de in holländska Robinson på en ö som låg alldeles bredvid intill Rava.
På ön Tenga som svenska robinson spelades in så finns byggnaderna bla efter örådet kvar. Ftån rava kunde man se över till Tenga. Det var till rava som de som åkte ut från Robinson fick åka för att vänta in de andra.

Inga kommentarer: