söndag 18 maj 2008

Söndagen den18 maj



Hampus hade fotbolls träning idag på morgonen. Efter det så tog han med sig en kompis hem så de åt lunch och badade i poolen.
Hasse, jag och Amanda åkte till Batu Caves strax utanför KL.

Batu Caves är en samling med grottor som sedan länge används av hinduerna till bla offerplats. I den stora grottan finns det hinduiska tempel med böneplatser där folk lägger blommor och tänder ljus. Hinduismen har ca 900 miljoner anhängare varav de flesta finns i Indien.De flesta hinduer, runt 80 procent, är vashnaviter det vill säga dyrkare av guden Vishnu. Många tror även på guden Shiva som är förgörelsens och återskaparens gud. Han är källan till både gott och ont.

Grottan är fascinerande med alla sina stalagtiter som hotfullt hängde över huvudena på oss. På ett ställe i grottan har de satt upp ett galler för att skydda besökarna från fallande sten, och av gallrets utseende att döma, är detta inte ovanligt.

Förutom själva grottan är platsen känd för tre saker: den långa, branta trappan upp, templen och de många makaker som håller till här.

Amanda och Hasse tog en liten vilopaus i den långa trappan, det var 272 trappsteg upp, och sen några till inne i grottorna.

Jag hade hört att aporna skulle vara rejält nyfikna och aggressiva i sin jakt på mat, men de verkade mest strunta i alla människor som vandrade omkring bland dem, men så fort någon visade sig ha något ätbart ändrades dock situationen.


Banan planta som växte bredvid trapporna.

Hemåt till bad i poolen, man var lite svettig efter den turen i trapporna ,34 grader varmt.

Middag och sen hockeyträning. När Hampus kom hem var han helt salig. Han ska få träna med malaysiska landslaget nästa söndag. Vilken höjdare det ska bli!!



1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm, bananplantor,makaker och malysiska landslaget. Nu blir man ju lite orolig att ni trivs så bra så ni tänker stanna där på obestämd framtid. Får försöka klura ut nått som slår det.

Får man fresta med svensk färskpotatis, labrador och ÅFK?

Vi väntar på er här hemma. Danne vill att vi bäddar iordning med två täcken redan nu. "Så vi inte glömmer". Som om det skulle kunna hända!
Kram Alla!! (Hoppas Emma fick ännu en spännande upplevelse.)