torsdag 21 augusti 2008

Back to school again

Föräldrarmöte igen. Denna gång för Hampus. Nu har vi träffat "the dragoon lady". Hon presenterade sig faktiskt som det.
Både Hasse och jag fick ett gott intryck av henne. Hon har en drake ligger i klassrummet som hon sa sprutar eld ibland när hon blir arg men än har hon inte skadat någon, men det finns en första gång för allt, sa hon. Humor har hon i alla fall.
Hon har har ett annorlunda arbetssätt i klassrummet, hon skriver upp allt som ska göras på morgonen och sen så får de jobba självständigt med detta. Timeplanning.Det de inte hinner med får de ta hem.
Hon vill att eleverna i hennes klass alltid ska göra sitt bästa, har man försökt och inte klarar det, så är det helt okej.
När hon har tex matte prov ,vilket hon har efter varje kapitel, så får de ha boken öppen om de vill. Eleverna blir väldigt förvånade, men hon menar att de finner inte svaren där men de kan slå upp om det är något de inte förstår. Hon berättade att det är inte många som använder boken, men bara vetskapen att man har möjligheten avdramatiserar hela provet och de gör bättre ifrån sig.

Fick en fråga om svenska skolan. Man behöver inte gå på MKIS för att få delta, alla svenska barn är välkomna.Den är inte obligatorisk,vad jag vet, vill man sköta det själv eller läsa på distans så får man göra det. Jag tror att det är upp till var och en, hur länge man ska var borta m.m. Här på MKIS finns det 3 grupper tror jag, den största är 5-6:an. De följer svenska läroplanen så gott det går med undervisning två timmar i veckan.
Har du fler frågor om skolan eller vad som helst kan du maila mig på
mariemolin@hotmail.com.

Inga kommentarer: