lördag 9 augusti 2008

Skolstart

Torsdagen började skolan på riktigt. Hasse tog ledigt så att vi tillsammans kunde ordna allt som behövdes. Vår hemtelefon plus internet var avstängt pga att vi inte betalat räkningen. Ingen mobil , inget internet vilket öde!!
Emma och Hampus började 8.30 med full skoldag. Amanda började 10.30, bara träffa fröken en timme. Lite lagom.

Ordnade med skolmat till Hampus, nytt system för i år som man inte hade en aning om hur det fungerade så det var kaos i matsalen. Nu beställer man för 2 veckor i taget och det gäller att veta att man inte ska bli sjuk tex på morgonen för du måste avboka 24 timmar innan.
Skolmaterialet måste vi också köpa, skrivböcker, pennor sudd m.m. Det finns färdiga påsar att köpa i skolaffären tom till Amanda ,kindergarden advanced KPA. Det låter väl tjusigt.
Emma plockar det hon behöver. Hon tyckte att det var helt okej. De var inte så många på lektionerna, både positivt och negativt. Det går ju inte att gömma sig bakom någon när man är så få. De har börjat med ett nytt ämne som kallas TOK, theory of knowledge.Där ska man ifrågasätta allt.
Ms Molin Do you love your parents?
Yes.
Why?
I dont know.
Does you parents love you?
Yes.
How do you know that?
Vad svarar man på det, dessutom sprutade han ut frågorna som en kulspruta och man skulle svar snabbt och naturligtvis på engelska.
Hampus var nöjd efter första dagen, det blir nog bra, bara han ler sitt charmiga leende och säger -Fröken, jag behöver inte kunna detta, för jag ska bli hockeyproffs. Då ska nog allt funka, tror ni inte?
Roligt att träffa Teresa, Lalle och barnen igen. Mycket att prata om. Vi fastnade i deras soffa en stund på kvällen.

Inga kommentarer: