fredag 29 augusti 2008

High School Föräldrarmöte

Tung dag. Hemlängtan kommer över en som ett brev på posten. Blir sur och irriterad på alla. Saknar alla hemma sååå mycket!!
Längtar hem till skogenoch till Salsa nu när man hör att det börjar bli dags att plocka bär och svamp.

Idag följde jag med ett gäng till Bukit Kiara för att gå en runda. Det var en slinga i djungeln som var asfalterad. Det var mycket folk där som gick och sprang. Det finns gott om djur där, men vi såg bara lite apor. Ormar har de sett när de gick där i våras.
Var hemma hos Lotta sen efteråt och åt jordgubbstårta hon fyller 35 år idag.
På kvällen var det dags för ytterligare en back to schoolnight. Denna gång för Emma. Åter igen möte med rektorerna med ungefär samma information som tidigare.
Efter det fick vi Emmas schema och ett program att följa för att träffa alla hennes lärare i deras respektive klassrum. 10 minuter hos varje lärare och 5 minuter att hitta dit.
De flesta lärare såg vilka vi var, det kände igen mitt ansikte och Hasses längd, aha Emmas parents.
De presenterade sitt datasystem där lärarna lägger in tester, hemläxor, anteckningar m.m. Alla elever, lärare och föräldrar kommer in med ett eget inlogg.
Eleverna kan lägga in sina uppgifter där och läraren kan ha koll på elverna och se att de varit inne och kollat på sidorna.
Vi träffade Emmas TOK, theory of knowledge, lärare. Den som Emma blev vettskrämd första lektionerna. Jag kan förstå henne, han var trevlig men pratade som en kulspruta. Han är sträng men rättvis säger han. Jämför sitt klassrum med verkliga livet, gör du inte det du ska får du sparken.Samtidigt så sa han att om man bara med och deltar på lektionerna så kan man inte köra i TOK.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen Marie. Här är blåsigt, regnigt , mörkt o kallt också. Så försök njut av friden för snart kommer vi.
Faffar

Anonym sa...

Förstår hur du känner. Så jag tog en bytta o sprang ut över stock o sten med mina långa ben o drog ihop lite lingon som jag tar med så du får känna lite doft här hemmifrån. Vi kokar dom på plats.