torsdag 21 augusti 2008

Utflykt med Swea

Swea är en svensk organisation för svenska kvinnor över hela världen. För en liten summa per år så får man vara med på de sakerna som de ordnar. Det är coffemornings, luncher , guidade turer, kurser. Det var Swea som stod bakom Första Hjälpen kursen som vi ordnade i våras. I höst ska de ha en kräftskiva.
Den här onsdagen så var vi på utflykt till Brickfield, en "stadsdel " av KL. Vi blev guidade av en kinesisk kvinna och fick veta lite om området, templen m.m i området. Vi var ganska många och det var ibland svårt att höra och förstå vad hon sa pga trafik m.m runt omkring oss.

Vi avslutade rundturen med att äta mat på en indisk restaurang. Vi åt på bananblad, ris, grönsaker och kyckling. Egentligen ska man äta med fingrarna men vi fick gafflar också. Viktigt att om man äter med fingrarna att man äter med den högra handen eftersom den anses som den rena.
Ett buddiskt bröllop pågick medan vi gick runt i templet. Det syns inte så tydligt på bilden men munkarna håller ett snöre mellan sig och brudparet och mumlar välsignelser till paret. Hjulet som ni ser under budda statyn symboliserar reinkarnation.


På eftermiddagen var det dags för gympa igen för Amanda. De är bara 4-5 barn i gruppen. De får prova på allt möjligt, igår var det barr.

Hampus svenskundervisning drog igång igår. Det blev ingen hit. Grabbarna var i sitt esse och nu måste det tas i med hårdhandskarna till nästa gång. Hampus var inte glad när han kom hem, han var ganska medveten om att de betett sig illa.

Hockey träning på kvällen så pappan i familjen var bara hem och vände i dörren.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm...bus i klassrummet. Passa dig så inte morsan fixar en Dragon Lady även till svenskundervisningen Hampestampe.
Men jag har viss förståelse att du ballar ur ibland med den mängder läxor du har. Danne har gått hela veckan och dom verkar mest "lalla" runt hela dagarna. Inte en läxa eller bok än så länge. Och Hasse och Marie- inte för mycket förmaningar..boys will be boys... Ha det bra!!
Många mulna och regninga kramar från Jane med family..

Anonym sa...

Är det obligatoriskt med denna svenskundervisning eller har ni ordnat det själva? Vi har själva pratat en del om ämnet svenska för framförallt vår 11 åriga tjej nu när vi flyttar i november.