tisdag 12 augusti 2008

Wetmarket

Emma berättade att de asiatiska tjejerna i skolan är så fascinerade av att hon är så brun. En tjej från Sydafrika tyckte att Emma var svart i hyn, eftersom hon var själv var kritvit.
När hon kom från Rawa var de en tjej som sa "Emma,Vad har du gjort med dig själv?"Hon såg ju ut som en pepparkaka. De tycker inte att vi är kloka som ligger i solen och solar.

Idag fick jag följa med Anna-Karin till en wetmarket. Där kan man köpa det mesta i matväg, frukt, grönsaker, bakgrejer, kött, blommor.
Det mesta var mycket billigare än i vanliga affären.
Vi gick först till slaktaren där vi beställde fläskkotletter, revbensspjäll och fläskfile som vi sen hämtade innan vi åkte hem.På övervåningen köpte vi fisk, filead förstås. En fisk som kallades lemon soel, få se vad den smakar.
Frukt och grönsaker i mängder fanns det. Den lokala frukten är så klart mycket billigare än äpplen och päron. Man säger bara till så får man smaka på de ovanliga sorterna.Spännande. (Kommer aldrig ihåg namnet på dem men en del smakar riktigt bra)
AnnaKarin har privat chaufför så han hämtade oss utanför ingången när vi ville åka hem.
På kvällen var Hampus och jag till IKEA för att inhandla den nödvändiga lingonsylten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å vad mycket god mat, det är annat än vår slaktare har att bjuda på -von LIDL.

Johan sa...

Hej eller tja som vi säger i Stockholm. Skönt att höra att ni har kommit på plats, marie du skriver otroligt bra, jag håller verkligen på att skratta så att tårarna rinner, riktigt träffande och sköna kommentarer. Kul att ni har hittat till wetmarket och kan köpa lite billigare mat, det är förmodligen bättre än i de andra butikerna. Hoppas bara ni kan släppa lingonsylten, verkar vara lite jobbigt att åka till IKEA varje gång lingonsylten är slut. Vi ser fram emot att komma och hälsa på, när det passar er och när vi kan ta semester. Det märks att alla har vuxit och fått lite mer skinn på näsan. Fortsätt gärna skriva när andan faller på. Många kramar / Johan och Marie (den andre).

PS hälsa brorsan att det verkar som det är dags att prata pension, men alla hans skador och piller... DS.