lördag 26 april 2008

Lördagen den 26 april


Idag skrek barnen av lycka, de skulle få åka på sight seeing igen.Vi tog bilen till Melacka som ligger söderut, utåt kusten. De är en historisk stad med många gamla byggnader. Det har varit både en holländsk, en brittisk och engelsk koloni. Många olika slags byggnader kyrkor, bla från 14-15oo talet.
Vi åt lunch när vi kom dit och sen for vi runt på cykel "rickschaw" och tittade på staden. Vi tog också en båtfärd på floden för att få se staden från det hållet. Det var en helt suverän guide med på båten som kunde säga tack och hej då på nästan alla världens språk.Han var väldigt kunnig och berättade mycket från Melackas historia. Floden var väldigt skitig och full av ödlor, en del rejält stora. Det fanns också några mindre djur i vattnet som han kallade för "slamkrypare". Han sa att det var en svensk pojke som gett dom namnet.



På vägen hem stannade vi på en servering och åt inhemsk mat, och som ni ser på bilden hade vi sällskap av ett helt gäng katter till bords. Jag tror att vi räknade till över 10 stycken.
Det har varit en väldigt varm dag det var 38 grader, stekande sol. Alla var trötta och svettiga.
När vi kom hem så badade vi av oss resdammet i poolen, Emma gick iväg till en kompis och de kom sen hem till oss för att titta på film.

Inga kommentarer: