söndag 27 april 2008

Söndagen den 27 april










Idag var det dags för Svenska Simdagen. Vi höll till i poolen på skolan och det var svenska skolan som ordnade allting. Barnen fick ta simmärken,i princip vilka de ville.Amanda satsade på guldfisken, hon simmade 25 meter och dök från kanten. Hampus tog simborgarmärket och guldhajen. Emma följde också med och tog ett kilometermärke.Det blev 8 märken allt som allt för barnen.Det bjöds på mackor och dricka till lunch.


Det blev otroligt hett därnere vid poolen , alla såg ut som kräftor i ansiktet efteråt.När alla simmat klart blev det märkes utdelning, med applåder och heja rop. Spännande, i alla fall för de minsta. Det märks att det är många små barn som är duktiga på att simma här, 5 åringar som simmar 200 m är inte så vanligt hemma. Tydligen lär barnen sig crawla här om de går i simskola, inte bröstsim som hemma.




På eftermiddagen var det gubb-varning på fotbollsplanen, flera pappor och några söner spelade lite match på planen på skolan. 5 olika nationaliter, och de var 12 som spelade, lite kul.

Amanda och jag åkte och handlade. Jag vet ju att man inte ska åka til Ikea en söndag men ändå hamnade vi där, vi letade parkering i säkert 30 min, man kan ju inte köra ut hur som helst heller för man måste kliva ut och gå till en automat för att betala biljetten och det var inte lätt att lämna bilen någonstans. Tillslut stannade jag mitt i gången och lät motorn va igång och gick iväg till automaten och sen åkte vi till ett annat p-hus istället. Det blev lite dillchips och kaviar med hem i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

När jag ser o läser känns hela er Malaysiavistelse som en saga. Nåt man läser om men som inte ändå är.
Förstår du? Nu har ni varit där i 4 mån. men verkar ha upplevelser för flera år. Men här har det blivit vår. Sådetså. Nödrim. Valborg firar vi på Krutudden i Östhammar. Johan o Marie dyker upp i sin nya bil. Stannar sen över 1 maj fram till söndag.Om måndag den 5:e är det bara 30 dgr kvar tills vi ses. Hälsar Farfar o Farmor