söndag 20 april 2008

Söndagen den 20 april






Hampus sov över hos Erik och kom hem vid halv 10 tiden och körde upp oss andra. Fotbollsträning i värmen, grabbarna var helt slut efteråt. 29 grader varmt.


Efter lunchen gjorde vi lite fika och gick ner till poolen.Jag hade tagit med mig en apelsin som jag satt och åt av, plötsligt var det 4-5 apor som var alldeles intill oss. De hade vält en soptunna som de letade mat i lite längre bort. En av aporna fick syn på min apelsin vilket inte jag förstod. Han följde efter mig och jag ropade till hasse att han skulle göra något, han vill ju ha apelsinen säger han och skrattar.Bra hjälp man hade av honom.

Jag kastade apelsinen i en annan soptunna och då välte han den och tog apelsinen. Barnen i poolen hade sett vad som var på gång så aporna fick ett helt gäng med vattensprutor efter sig. De makade sig så sakteligen iväg över stängslet.

Det är många apor häromkring, det var ju inte mångar år sedan det var djungel här och deras hem. På skolan håller de till och letar mat i soptunnor. Ibland får de spärra av för eleverna innan de får bort aporna.

På em blev det oväder, igen. Nästan varje eftermiddag är det åskväder nu, men det är skönt efteråt för det blir svalare i luften. Hasse och Hampus var iväg och spelade landhockey i regnet och när de kom hem gick vi ut och åt middag.


Fick en fin bild av farmor på mailen. Farfar i bersån förra sommaren.



Inga kommentarer: