måndag 17 mars 2008

Lördagen den 15 mars

Idag var det utflyktsdags. På förmiddagen letade karlarna och barnen upp ett datavaruhus där man skulle kunna köpa programvara billigt. Tydligen hade det varit någon razzia eller något för mjukvara ville de inte känna till.Tillslut var det någon som sa åt dem att kom tillbaka om en vecka så finns det igen. Mormor och jag fick ta hand om matiinköpen. I det köpcentrat så var det så lyxigt att de tog hand om bilen och parkerade den när man kom och körde fram den och lastade i matvarorna när vi skulle hem.
På eftermiddagen åkte vi till Kuala Selangor för att se "eldflugor". Det ligger nästan 2 timmars bilfärd från KL.Vi åt först på en lokal restaurang efter vägkanten.



Menyn var endast på malaysiska och kvinnorna som jobbade där pratade knappt ingen engelska. Vi lyckades beställa så att alla var nöjd, morfar tyckte det var ett bra tillfälle att lätta på plånboken och bjöd på middag , det gick på 36 ringit för allihop.( ca 72 kr)
Jag skulle försöka beställa efterrätt men det gick inte, tjejerna bara skrattade och kom med notan, de förstod inte alls. De fnittrade ännu mer när de fick 4 ringit i dricks vilket var lika mycket som en hel måltid kostade.
När vi hade ätit så började det att spöregna och vi hade läst i guideboken att om de regnade så ställer de in.


Vi åkte dit iallafall och då var det uppehåll och de körde för fullt. Det var små roddbåtar som man åkte 4 personer i och en karl som stod upp och rodde. Det var kolmörkt ute, kl var vid 8 tiden på kvällen. Man fick åka ut på floden och på buskarna vid flodbädden så satt det mängder av dessa fireflies som blinkade i takt. Det var otroligt att se. Detta finns bara på ett ställe till i världen , i Brasilien tydligen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kommer bli en chock för er när ni kommer hem och ska till Willys och handla i sommar. Där finns det ju knappt självbetjänta parkeringsplatser. Men prova ge en kassörska 8 spänn i dricks så kanske hon bär ut kassarna åt er.

Skämt åsido, det är ett privilegium att få följa er på din blogg Marie! Du gör ett kanonjobb med den. Hälsa alla.