söndag 9 mars 2008

Söndagen den 9 mars



Fotbollsträning idag. Jag fick väcka Hampus när klockan var över nio för han var helt slut. rejält varmt och kvavt idag med. Tufft att träna mitt i solen.
Vid lunch åkte vi med familjen Eriksson till ett badland som ligger en bit utanför KL. Mormor stannade hemma och vilade upp sig.
Kan ni tänka er en bassäng full med påklädda människor.


En del muslimska tjejer har tom slöja på sig när de badar .Av alla dessa människor, det var en hel del där, så var det bara Teresa och jag som hade bikini. Ni kan ju tänka er att vi var ganska uttittade. Kul var det i allafall, man fick ju låtsas att de tittade pga att vi såg ut som väldigt ärtiga 40-åringar.

Nu måste jag nämna malaysisika toaletter, tänk er att ni har en väska i handen, ni går in på toan och ni är väldigt kissnödiga, det finns bara ett hål i backen och en vattenslang.Det är alltid jätteblött på golvet, så du kan inte ställa ner väskan och de finns inga krokar att hänga grejerna på. Det finns aldrig papper inne på toaletten, utanför om du har tur. Balansera sen för att träffa hålet i backen utan att komma åt någonting äckligt med händerna, det är inte lätt, men är man kissnödig så är man. Det finns även vanliga toaletter ibland , tack och lov. Man har lärt sig att alltid ha papper i väskan och hålla sig så länge som möjligt.



Vi fortsatte sen vidare till en moske i Shah Alam. En mäktig byggnad som kan ta emot 24000 bedjade muslimer samtidigt. Vi tjejer fick ta på oss långa skjortor och sjalar , även Hampus för han hade för korta shorts men han slapp i alla fall sjalen. Man fick bara titta in i det stora rum som man ber i.
När vi åkte hemåt så ringde Emma äntligen. Hon hade precis landat i KL. Hon har haft det bra, men var inte så jättenöjd med resultaten. Det var tufft motstånd. De fick några medaljer i lagkappen, hon hade också gjort bra ifrån sig på 50 m fjäril. De hade bott fint men många i samma rum, många tjejer som delade på samma badrum.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men guuuu så gullig du va i "klänning" Hampe. Ska tala om för hela laget att gå in på bloggen och titta.

Skoja bara....
Nu ska jag snart iväg och kolla när HÅIK (förhoppningsvis) spöar Valbo.