torsdag 31 januari 2008

Torsdag den 31 januari

Detta är bilder från vårt vårt "condo". Det heter Astana och består av 2 höga hus på våningar. Det vi bor i kallas Tiara Tower och har 27 våningar. Vi bor på 22:a. Great view.

Lekparken

Det här är poolområdet med en 25 meters bassäng och en barnpool med rutschkana. Alldeles till vänster finns det en uteplats med bord och stolar under tak , det var där vi hade vår tacokväll. Det finns även ett grill område som man kan boka om man vill grilla någon kväll.

Det här är ingången från innegården till vårt hus.


Amandas rum, Ikea inspirerat. Vårt vardagsrum.Köket




Vår balkong.





Det här är övergångstället utanför ingången till skolan.




Hasse åkte tidigt till flygplatsen. Amanda klädde på sig sina nya klänning och tyckte det skulle bli jättekul att vara på dagis idag. Hampus och Emma ser framemot resan imorgon.

Jag har varit på mitt första föräldrarmöte idag på fm. Rektorn pratade som en kulspruta och sa hela tiden att han hade en tid att passa kl 10 så det fick inte dra ut på tiden. Frågorna som togs upp är det samma som hemma i stort sett. Föräldrar är sig lika över hela världen. Diskussioner om borttappade kläder, men det är väl bara här ,det förekommer ju inte i Sverige eller hur? Något man funderar över är varför de inte duschar efter gympan? De byter bara tröja. Det är typiskt amerikanskt vad jag förstår.
De pratade en del om simlaget och de ska hyra in en mer proffsig simlärare i vår till simlaget. Förslag också om att föräldrar ska hålla i simträning på helgerna.Emma har förresten fått reda på att hon kvalificerat sig för att följa med till Jakarta i Indonesien för att simtävla. Den tävlingen går i början på mars. Jättekul.
De pratades en hel del också om aktiviteterna som de har efter skolan. Du kan nästan göra vad som helst, kampsport, fotboll, klättervägg, magdans, keramik, badminton, simning, basket, friidrott ,dans, gymnastik, teckning m.m. problemet tycker en del föräldrar är att aktiviteterna håller på i 3 månader sen byter man. Vill man hålla på med fotboll längre så går det bara i mån om plats, en del grupper är rätt fulla.
De ska se över detta nu, men tanken är att de ska prova så många aktiviteter som möjligt.
Nu på kvällen har Hampus varit iväg och spelat badminton och Amanda och jag var på marknad, så nu sitter vi och äter jordgubbar och glass.

Onsdag den 30 januari



Onsdagar har Hampus svensk undervisning efter vanliga skolan, det är ambitiösa mammor från Sverige som håller i det. De flesta är lärare hemma. Först fikar de i matsalen och sen har de undervisning i ett klassrum. Vi följde med Hampus dit. Han går i en grupp där de är 5-6 or. Det går flera grabbar där som är lika gamla som honom. När han var installerad där så gick vi och tittade på Emmas simträning.
Idag har vi köpt en kinesisk klänning till Amanda. Se på bilden hur fin hon blev. Hasse fick rycka ut igen direkt efter jobbet. Vi åkte en tur och handlade mat och sen var vi till Ikea återigen för att köpa tunnbröd, lingonsylt och kaviar och inte att förglömma singoalla kex.
När vi åker till ikea måste vi åka genom vägtullar, de kostar lite olika men 1-2 ringit alltså 2-4 kr. Igår så satt jag och tänkte men ska vi betala 2 ringit idag, va dyrt. Man vänjer sig snabbt vid att det mesta är billigt. När vi kommer till Sverige kommer allt att var jättedyrt.
Hasse packade inför resan till Sverige, han hade inte stor lust att åka tror jag. Han skulle nog helst av allt vilja följa med oss. En lång resa för bara några dagar, och det är jobbigt med tidsomställningen.

tisdag 29 januari 2008

Tisdag den 29 januari

Tränade på gymmet, tänk vad jag ska vara vältränad när jag kommer hem. Försökte ut och jogga igår men det var rätt varmt. Livsfarligt är det också för alla gropar i trottoarerna.Träffade några tjejer på gården så jag blev bjuden på lunch. De har en lekgrupp här på tisdagar där de träffas med barnen och äter lunch, men barnen är lite mindre än Amanda så vi får väl se om vi hänger på någon gång kanske.
Fick ett roligt mail från jobbet idag. Tack Benita. De är kul att höra lite vad som försigår därhemma.
Vi jobbar på en lista vad Hasse ska ta med sig från Sverige, den börjar bli rätt lång, han får nog inte ner så mycket av sina egna grejer.

Fick veta att på torsdag inför chinese newyear så ska Amanda klä ut sig på dagis. De ska alla vara kinesbarn, måste skaffa en klänning eller något.

Det är mycket lov nu, dels nu på fredag då är det Federal Territory Holiday och nästa vecka börjar som sagt firandet av kinesiska nyåret. Amanda är ledig hela veckan och Hampus och Emma ar lediga 7-8 feb. I slutet pa mars har de spring break, det är 10 dagar långt.

Måndag den 28 januari

Det är så kul att läsa alla kommentarer som vi får. Jane hade lagt till en blid med sina hundar, Amanda sa direkt "Titta Dannes hundar" .Kul!
Emma var iväg och tävlade idag efter skolan, det gick bra, hon vann alla sina hit. De tävlade på en brittisk skola som heter Anna Smith. En jättestor skola. De hade en jätte bassäng som var 50 meter lång så det är lite svårt att jämföra tider från 25 meters bassäng hemma, men hon var jättenöjd.
Eftersom Hasse nu åker till Sverige på torsdag så har jag bestämt att barnen och jag inte kan vara här vid poolen hela helgen. Då blir det väl världskrig, jag har redan gjort bort mej några gånger genom att jag skrikit och bråkat, främst med sonen.
Vi tänker åka till Pangkor, vilket ligger ca 4 timmar bort utåt kusten. Jag vill inte köra bil än, vänster trafik och allt, så vi måste ta oss dit med buss. Nu är det inte så lätt att bara ringa och beställa biljetter. Jag försökte det men jag förstod inget av vad han sa, jag vet inte hur många ggr jag sa sorry. Tillslut så fick jag fram att man måste åka till stationen och köpa biljetter. Sagt och gjort, taxi till Puduraya Station. Myller av människor och hur många kassor som helst. De skickade runt oss till flera kassor men vid den 4:e fick vi napp.
240 kr tur och retur fick jag betala för alla fyra. Hotell bokade jag på internet, vi ska bo på något som heter pankor island beach hotel. Det ska vara väldigt fint. Vi åker på fredag kl 10. Håll tummarna att allt fungerar.
När vi skulle åka tillbaka från stationen så var det svårt att få tag i en taxi, mitt i rusningstraffiken är det ingen som vill köra hit ut till Mont Kiara. Då måste man deala, för att åka dit betalade vi 10 ringit alltså 20 kr, nu skulle de ha 25 ringit. Hampus har blivit tuff så han sa "no way "och så gick vi till nästa bil. Den fjärde taxichauffören körde oss för 15 ringit. Han var lite rolig, han hade varit i Stockholm för 20 år sedan. Han pratade om Estonia och Olof Palme. Han tyckte Amanda pratade så mycket så han trodde hon skulle bli politiker när hon blir stor.
Hela kvällen lyssnade vi sen på "Lunka på " a la Hampus på blockflöjt.

måndag 28 januari 2008

Söndagen den 27 januari

Slappar dag. Emma och Hasse kämpade med algebra. Vi andra gick till poolen.
De kom och lagade bilen, lite oklart var det var för fel, men den ska fungera nu.
Hampus och Hasse fixade en blockflöjt, så nu kan han spela i sommar för alla som vill höra.
De passade på att fylla på filmförrådet, det kostar 2o kr att köpa en film och 4 kr att hyra, lite skillnad från hemma.
Kvällen avslutade med pizzakväll vid poolen tillsammans med grannarna.

lördag 26 januari 2008

Lordag den 26 januari






Idag tog vi fram kartorna igen och gav oss iväg med bilen. Vi åkte till Genting Highlands som ligger ca 5 mil från KL. Det är ett nöjesfält som ligger högt upp i bergen. Rejält högt upp, man är uppe bland molnen faktiskt. Helt otroligt. Det är både badland, nöjespark och shoppingcenter, och det ligger jättestora hotelkomplex där uppe. Vägen dit upp var rejalt brant och krokig i några mil. Hasse saknade nog sin BMW för han tyckte inte att det hände någonting när han gasade med den här bilen.
Nu tyckte ju han att det var sa tråkigt på min blogg så han måste hitta på något, så mitt i en brant backe så stannar bilen och börjar rulla bakåt. Bilen svarade inte på gasen. Vi rullade tillbaka till en kurva där det fanns en liten infart där vi kunde stanna. Vägen var enkelriktad sa vi kunde inte vända.
Hasse förskte få tag på han som hyrt ut bilen åt oss, och lyckades efter ett bra tag och de skulle skicka någon att hjälpa oss. Tillslut så stannade en annan bil med några killar som frågade vad det var för fel. Ena killen hade en walkie talkie som han ropade på polis i. Polisen kom och det slutade med att de fick i gång bilen och så den ena polisen körde bilen åt oss och den andra följde efter med polisbil. Riktig poliseskort alltså.
Nöjesfältet var hur stort som helst och det fanns saker att göra både utomhus och inomhus. Det var kallt och blåste däruppe och det kändes precis som en svensk sommar dag, då man bara går och väntar på att solen ska komma fram ur molnen.
la dagen.
På kvällen åt vi på en restaurang som barnen gillar som inte ligger allt för långt från där vi bor.
Emma blev trakasserad hela tiden av servitörerna som tyckte att hon skulle gå på ett teenparty nästa helg där på resturangen. Precis vad hon vill göra.

Fredag 25 januari

Jag har fått skäll av min man att min blogg var sa deppig igår sa nu måste jag skärpa mig.

Idag tog vi ledigt fran dagis, så vi var bara vid poolen. Amanda är jätteduktig på att simma nu.Det var väldigt varmt och kvavt. Pa lunchen gick vi ut och åt med några andra barn och mammor pa ett condo strax intill vårt. Det var mysigt. De hade en liten lekpark utanför, där var det över 4o grader varmt, sa barnen blev enormt trötta och varma. Tur att det fanns äppeljuice och ett stort kakbord.
Vi var till skolan sen och hämtade Hampus, han hade haft en tung dag. Han var jättetrött, blek och hungrig. De hade kört hårt med honom. Det är roligt att höra honom nu, han berättar att han hela tiden lär sig nya saker pa engelska. Igår hade han frågat alla i klassen var de kommer ifrån. Det var en blandad kompott, australien, malaysia, danmark, sverige,tyskland, usa , indonesien m.m. På eftermiddagen kom det ett riktigt oväder, blixtarna och dundret kom samtidigt och det skakade i hela huset. Emma kom hem och hade fått avbryta träningen pga av det. Hon såg ut som en dränkt katt.
På kvällen var det hockeyträning, inga grejer har dykt upp än, sa Hampus fick köra med lånade grejer så det blev ingen match för han hade så ont i fötterna. Han blev tillfrågad om han ville följa med till Kina för att spela en turnering, oturligt nog är det precis då mormor och morfar är här och vi har bokat resa till Lankawi.

torsdag 24 januari 2008

Torsdag den 24 januari

Vanlig dag. Jag har lite problem med hur jag ska fylla dagarna. Man kan ju inte ligga vid poolen hela tiden. Det låter säkert skönt men nu nar jag är klar med mina högskolestudier så måste jag hitta på något annat att göra. Det känns som alla gör något meningsfullt men inte jag.
Amanda var ledsen imorse och sa" att det känns i magen att jag inte vill gå på dagis", men det blir bra bara hon kommer dit. Det är bara några timmar och imorgon ska vi vara lediga.
Droppen idag var nog när Hasse berättade att han skulle åka till Sverige nästa vecka, 5 dagar över hela helgen. Barnen är lediga då så vi hade tänkt att åka till Pankor, nu blir det väl ingenting.Bara tanken att vara själv här ..... Vi kommer ingenstans och framför allt Hampus blir rastlös av att bara vara här runt lägenheten. Jag vill också åka hem! Måste försöka tänka lite positivt och som någon sa , av alla er som försöker stötta hemifrån, att man få tänka på de små positiva sakerna. Tungt är det i alla fall.Det var längesen man grinade så mycket som man gjort nu.
Igår ringde en svensk mamma ur Hampus klass och frågade om vi ville komma över och fika. Hampus var inte överförtjust men vi gick dit ändå. Vi fikade lite och badade i poolen. Det är bra att känna några föräldrar ur klassen om man behöver fråga något.
Amanda är som en fisk i vattnet och hon simmar flera meter nu utan simpuffar på det djupa.
Hasse kom hem vid 9 tiden och fick då åka ut igen för vi var tvungna att ta ut pengar. Det mesta ligger en bit härifrån, det går att gå men inte med Amanda. Han får stå ut med mycket min man.



onsdag 23 januari 2008

Onsdagen den 23 januari



















Idag har vi haft en sightseeing dag. Vi var uppe i teletornet mitt i stan. Det ar det 4:e högsta teletornet i världen med sina 421 m. Det var en otrolig utsikt over hela KL. I närheten av tornet så låg det en regnskog som vi gick omkring i , där sprang det apor lösa. Det var väldigt varmt ute idag så vi blev inte där så länge.Nästa stopp blev china town. Otroligt nog hittade vi in dit och hittade till och med ett parkeringshus. Det såg ut som ett riktigt tillhall för banditer men bilen var kvar nar vi kom tillbaka. Barnen hamnade i ett riktigt paradis, kunde man bara pruta så var allt jättebilligt. Hampus och Emma köpte billiga märkes t-shirts. Emma köpte en sjal till mig eftersom jag inte vågade pruta. Det känns lite fånigt att pruta om en t-shirt kostar 50 kr som man betalar flera hundra för hemma. Nu var det mycket kopior, men andå.

Nu har mormor och morfar bokat biljett, mormor kommer redan i slutet pa februari. Det känns bra. Vi har bestämt att hon inte får ta med sig så mycket kläder för hon ska packa resväskan full med mat. Hampus frågade idag om hon kunde ta med sig mjölk.

Emma började sin simträning igår morse, det gick bra. Hon har sin första tävling pa måndag.



måndag 21 januari 2008

Måndag 21 januari

Skolvecka igen. Barnen gick iväg tillsammans, de börjar 8,20 och 8,30 och går fram till 15 på dagarna. Amanda och jag gick till dagis. Idag var hon där själv några timmar, hade gått hur bra som helst. Lite blyg tycker de att hon är. Jättekonstigt va, hon förstår ju inte ett ord av vad de säger, men när hon kom hem så sjöng hon en sång som de lärt sig. Otroligt.
Jag fick några timmar för mig själv så jag tillbringade dem med att handla och leta efter en bankomat. Jag år lunch i min ensamhet på Subway, det smakade precis som hemma, det var mycket billigare bara.
Idag var det rejält varmt och kvavt. Det har inte varit många dagar sen vi kom hit med blå himmel, men idag var de det och då blev det varmt.
Vi mötte upp Emma och Hampus på skolan så jag pratade en stund med Hampus lärare och hon tyckte att det gått bra för honom idag. Han hade läst tillsammans med henne och hon tyckte att det gått riktigt bra. Hon tyckte också att han var mycket trevlig och glad och att han kommit bra in i gruppen. Hampus får köpa matkuponger och välja mellan baglunch eller hotmeal. Baglunch kostar 6 ringit och det är pannkakor eller mackor. Hotmeal är mer mat och den kostar 10 ringit. En sån dyr skola och så får de inte ens lunch. Om man vill kan man ha med sig egen kall lunch. Någon friidrott blev det inte idag för honom, det var för varmt och han var så trött.
Alla pennor och skrivmaterial måste de också köpa själva. Till på fredag måste vi köpa en blockflöjt för de ska han ha på musiken. Till Emma köpte jag en grafräknare som hon måste ha
på matten den var jätte dyr. Vi träffade simläraren idag, Emma var jättevälkommen och börja. De tränar tre ggr i veckan 15-17 och 2 ggr i veckan 6,30 till 8,00 på morgonen. Vi får se hur det blir, hon börjar nog på fredag.
Hampus har ,så mycket energi som han inte gör av med, han saknar hockeyn, (och alla
kompisar) det märks. Hampus hälsar tillbaka till alla kompisarna som läser bloggen.
Nu stack han i alla fall ut och spelade fotboll med en grannkille.
Vi får väl gå ner och bada sen.
På onsdag har de kommit på att de ska vara en lovdag, pga någon indisk högtid.Indierna har stridit i många år för att få den dagen klassade som public holiday, och nu äntligen gick det igenom .Det kommer ca 1 miljon hinduer hit till KL för att vallfärda till Batu Caves för att be till en staty. Har lite dålig koll på vem statyn föreställer. I allfall blir alla lediga på onsdag.

Söndagen den 20 januari

Vaknade innan alla andra. Satt en stund i lugn och ro vid datorn. Skrev några mail. Grät en skvätt, längtar ännu mer hem när man läser mailen.
Idag ska vi på kalas , vi har varit här i tre veckor och Amanda är redan bjuden på kalas. Det kom ca 35 barn så det var livat i poolen. Vi hade köpt barbie klockor till tjejerna, riktiga klockor för 6 ringit, alltså 12 kr styck. Vi åt jordgubbstårta med vaniljsås i , gissa om det var gott.
Vid 1 tiden dök Annika från jobbet upp, med hela familjen. De har varit på Lankawi i nästan 2 veckor tror jag. De var bruna som pepparkakor och vi kändes oss jätte bleka. De hade haft det jätte bra och berättade allt som var värt att veta om Lankawi. Annika visade kort och Angelika tyckte att deras föräldrar var riktiga paparazzi fotograferna. De tog bilder på allt. Så även hos oss.
Det var kul att träffa någon hemifrån , det tror jag hela vår familj tyckte. Vi fick något annat att tänka på ett tag. Vi fikade och badade i poolen och sen åkte vi in till KL för att äta mat på Chilis. En restaurang som är en blandning av Church street och O´Learys. Jätte god mat. Jätte trevlig sällskap. Annika och jag drack Margeritas, Annikas var hur stor som helst.
De åkte sen vidare till sitt hotell för att packa ihop , de skulle sova sista natten i KL vid flygplatsen, för de åker hem imorgon. Hoppas hemresan går bra.
Jag grät en skvätt igen, Hampus sa att om du gråter så där nu hur ska det då bli när
mormor åker hem. Jag hade gett ganska mycket för att åka med hem
Vi åkte vår bil in till stan, vi körde fel igen men vi kom hem till sist. Folk kör som galningar, främst mopedisterna. Jag undrar hur många som kör ihjäl sig?
Emma har fortsatt sitt gedigna arbete med att jobba igen i matten. Hon ligger flera kapitel efter, men jag tror det går ganska bra. Hon har stor hjälp av Hasse.

söndag 20 januari 2008

Lördagen den 20 januari

Det är tufft nu, mycket hemlängtan. Så länge vi gör saker går det bra men när vi är hemma så saknar man allting hemma enormt! Det är skönt att det är lördag och Hasse är hemma.
Vi provkörde bilen och hasse skötte sig riktigt bra. Trots att vi körde fel några gånger. Det är svårt med vänstertrafik, svårt att veta var man har bilen, jag ska nog vänta ett tag med att köra. Vi var en sväng till IKEA, dit är ganska lätt att åka. Vi ska väl göra mer sightseeing sen.
Hasse hjälper Emma lite med matten så hon kommer ikapp, hon har lite att ta igen, men han är duktig på det så det går ganska bra.
Amanda fick post från Anna idag, ett födelsedagskort,hon blev jätte glad. Anna hade ritat och skrivit själv.Mmormor har också skickat men det har inte kommit än.
Kul att höra från hockeyn hemma, hoppas ni sköter er i HÅIK, vi håller koll.
Hörde också att mamma var sjuk, måste ringa och höra hur hon mår. Man måste bara komma ihåg tidskillnaden, ni ligger 7 timmar efter. Vi ska inte göra som farmor som ringde kl 4 på morgonen.
Det blev ingen grillkväll som var planerad, vi blev hembjudna till en familj på mexikansk afton istället. Trevligt. Men vi saknar våra vänner hemma.Det äri alla fall skönt att komma hem till någon annan som har lite ombonat, vår lägenhet är fortfarande så tom och opersonlig.
Vi kom hem halv 1 och då fick Amanda utbtorr för att hon inte fått äta sitt lördagsgodis som vi lovat. Hon somnade på köksgolvet, helt utslagen.

lördag 19 januari 2008

Fredagen den 19 januari





Jättekul att få kommentarer från alla därhemma. Annika, vi vill att vägen är kvar när vi kommer hem, sa nöt ej for mycket.


Idag började Hampus i skolan, han blev presenterad för hela klassen och det går två svenskar i hans klass. Ni ser skoluniformerna på bilden.( den kom lite snett).De håller på med kroppen och lite andra saker som han redan känner igen. Matten är lite svårare än hemma och han får inte använda lika uppställingar som hemma.De ligger lite före här. Han kommer att få gå extra lektioner i engelska flera ggr i veckan sa att han får hjälp med den. Alla verkar trevliga och de har tagit hand om honom ordentligt. Mycket papper att läsa igenom for oss vuxna och många val att göra. Nu startar det friidrott nästa vecka som Hampus troligen ska vara med på.
På kvällen kom Hasse hem med bilen som vi ska hyra, en stor bussliknande sak, vet ej vad det är för märke, jag måste ta reda på det.

Dagens höjdpunkt var att hockeyn som började pa kvällen. 21,30 och det var en bit att åka. Hampus och Hasse fick plocka ihop grejer för att få ihop en hel utrustning. Hans grejer har inte kommit än. Han var ändå proffs trots dåliga grejer och dålig is. Han tyckte att de andra sög. Han ska spela match nästa vecka, få se hur det går. Få se vilken division han ska spela i.

torsdag 17 januari 2008

Torsdagen den 17 januari



Emma gick till skolan med gråten i halsen. Hampus fick lite sovmorgon, sista lediga dagen.
Amanda och jag gick till dagis, men både jag och Amanda kände nog att vi inte var på humor så vi gick hem. Först gick vi till posten och skickade ett brev till Sverige, det kostade 2 ringit alltså 4 kr. Helt otroligt billigt.
På eftermiddagen hade vi kalas, det kom 8 barn fran huset. Det var jätteskoj for Amanda. Efter tre kom Emma hem och det hade gatt ganska bra i skolan, hon var pa mycket bättre humör. Det hade även kommit en Grekisk kille som gick första dagen. Lärarna tog hand om henne på ett helt annat sätt. Hon hade bla naturvetenskap som hon redan läst i Sverige, hon måste bara lära sig orden på engelska.
Det var så skönt att se henne skratta igen.
Hampus är nu jättenervös infor morgondagen, hoppas det går bra. Vi tog ett joggingpass för att skak av den värsta nervositeten. Men vi saknade Abyggebyskogarna när vi joggade pa gatorna här.

Onsdagen den 16 januari


Amanda fyller 4 år. Spännande. Vi sjöng på morgonen och hon fick massor av paket. Hon fick bla en egen liten låtsas dator, hur nöjd som helst. Hon fick också en liten handfläkt som hon direkt körde upp i håret, ni kan ju tänka er innan vi trasslade ur den.


Emma vägrade gå till skolan men fick gå ner och prata med någon på expeditionen. Hon hade verkligen fått en tuff start. Ingen som visade runt, ingen som presenterade henne för lärarna utan det fick den svenska tjejen göra. Imorgon ska hon få gå med Linnea hela dagen. Vi får se hur det går. Hon är verkligen jätte ledsen. Jag tycker så synd om henne. Vi gråter båda två. Man vill ju göra allt för att hon ska må bra men just nu vill hon bara åka hem.
Hampus fick träffa en ny conseler som frågade ut honom och mig och spelade ett spel med honom för att se hur mycket han förstår. Det gick bra tror jag. Han får börja på fredag morgon, han ser fram mot det.
Idag år vi lunch på Mac donalds det är hur billigt som helst, ett bigmac mål kostar 18 svenska kronor. Vi tog sen en taxi för att handla mat barnen och jag. Vi träffade en trevlig taxi förare som vi lärde lite svenska, och han frågade Hampus om han visste vem Slatan var.


På kvällen så åt vi tårta och Amanda fick lite paket från alla därhemma. Bla lite playdo och ett litet piano.

onsdag 16 januari 2008

Tisdag den 15 januari


Idag var vi på dagis igen. Amande tränade på att få be att gå på toaletten, toilet please, teacher. Tillslut så sa hon , mamma, hur säger jag om det är slut på papper.Ja, vad säger man.Väldigt formelt är det, fröken heter Miss Hannie.
Emma gick efter många om och men till skolan. Ringde efter 2 timmar och då hade hon gått hem. Gråtandes. Det gör så ont i mammas hjärta. Fast man fick höra av lilla syster att "mamma , emma hatar dig". Emma tycker verkligen att vi är hemska som har tvingat henne till det här.Hon tänker inte gå dit imorgon, hon vägrar.
Idag fick vi internet installerat, äntligen, men det går inte fort.
Imorgon har vi födelsedag så vi har faktiskt lyckats baka en chokladkaka.
Eftermiddagen var vi vid poolen och lite senare kom våra riktiga möbler, så de fick byta ut lånemöblerna.
Vi har en tung kväll framför oss med Emma,man får ont i magen bara man tänker på det. Vad har vi gjort?

tisdag 15 januari 2008

Måndagen den 14 januari



Dagis dags. De flesta har sina barn på någon slags förskola så Amanda och jag följde med och tittade vad det var.Det är bara 5 timmar om dagen, och de behöver inte vara där varje dag. Det kan ju vara bra så att man får lite tid för sig själv, kanske några dagar i veckan.
Det var väldigt annorlunda, fröknarna var väldigt pedagogiska , men snälla.
Alla leksaker var med siffror eller bokstäver, eller på något sätt pedagogiska. 3 åringar sitter och skriver bokstäver m.m Vi får väl se om Amanda gillar det annars får hon vara hemma med mig.
Emma var till skolan för att få lite schema m.m. Hon blev rejält uppskrämd om hur jobbigt det ska bli, så nu vill hon inte gå dit.
Vi ordnade skoluniformer, det är bara shorts och t-shirt, men de var snygga.

Söndagen den 13 januari

Idag har vi varit på en riktig tillställning på Ritz mitt i KL. Det var folk från Ericson som bjudit med oss, vi var kanske 20 st. Champagne frukost kallades det men de var mer frukost , lunch och middag i ett. Vi sköljde ner allt med champagne. Man fick passa sig för glasen var alltid fulla, man hade ingen koll på hur mycket man hade druckit. Det är tur att man är så ordentlig av sig, annat är det med min man. Nej då, han skötte sig exemplariskt.
Vi åt och drack i över 4 timmar. Det var otroligt fint där och servicen var enorm. En riktig upplevelse som man kanske bara får en gång i livet. Det var inte gratis precis, men man undrar ju vad detta kostat hemma.
Barnen käkade pizza och badade i poolen hemma hos de svenskar som vi träffade igår. Emma var inte överförtjust så hon blev nog glad när Amanda vart trött och ville gå hem.
På kvällen efter middagen så tränade vi i gymmet och badade sen i poolen. Jättemysigt.
Hampus blev lite ledsen eftersom vakterna kom och sa att man måste vara 16 år för att få vara i gymmet men Hasse ska prata med management imorgon, för han tränar ju bara när vi är med och har koll på vad han gör. Man kan förstå att han inte få vara där själv och träna.

lördag 12 januari 2008

Lördagen den 12 januari

Nu har vi varit här i 2 veckor, tiden går faktiskt fort. Jag som inte jag trodde att jag skulle överleva 1 vecka ens.
Vaknade före hela familjen så jag tog mig ner till gymmet och tränade ett tag, simmade sen i poolen, det var väldigt skönt att få vara för sig själv ett tag. Vi har varit rätt så tajta i familjen de här 2 veckorna.
På em var vi hembjudna till en familj med barn i Hampus och Emmas ålder. Jätte trevliga. Barnen kom bra överens och Emma fick mycket information om skolan. Den familjen har varit här sen i juni. De bor i en jättefin takvåning inte långt från oss.
Hemma kväll med home delivery av pizza. Nu är Hampus och pappa vid affären och köper lördagsgodis, så nu blir det en filmkväll.

Fredagen den 11 januari

Kul att det är flera som läser bloggen, roligt med kommentarer, farmor och farfar är flitiga. Vi har fortfarande inte fått Internet, det är fullt? ??Nu skriver jag och får lägga då vi kan.
Vanlig dag igen. Hasse åker tidigt, redan kl 7 för att slippa köer. Vi väntar fortfarande på besked från skolan ,men Mr Schopper är fortfarande sjuk.
Ungarna fördriver tiden med att bada och spela playstation. Jag ringde hem till Eva idag och det kändes skönt att prata en stund. Det kom lite tårar också ska jag erkänna. Hemlängtan blir så påtaglig när man pratar med någon hemma.
Idag när vi var vid poolen så träffade jag ett helt gäng med svenska tjejer med barn i alla åldrar. En tjej hade en son som var i Hampus ålder som går på Mont Kiara skolan.
De berättade också att varje helg så brukar ett gäng träffas vid poolen och äta middag ihop, så vi blev medbjuden på Tacos kväll.
Teresa berättade också att de var ett gäng killar i Hampus ålder som spelade badminton med en privat lärare varje vecka, och det fanns plats om Hampus vill vara med.
Varje onsdag efter den vanliga skolan har de svensk undervisning för olika åldrar på skolan. Den drivs av föräldrar. Hampus var välkommen i gruppen på onsdag. Det blir jätte bra hoppas vi.
Kvällen blev jättetrevlig, jag tror att det var 11 barn allt som allt, 5 familjer.
Hampus och Erik badade och spelade fotboll och sen var de hemma hos Erik och spelade tv-spel.
Amanda hittade flera tjejer att leka med, jag ljuger inte om hon låg i poolen i 2 timmar. Mörkt blev det men varmt och skönt och mysigt med alla lampor poolen. Gott var det också.
Nästa lördag blir det grillkväll.

torsdag 10 januari 2008

Torsdag den 10 januari

Sovmorgon, igen. Alla dagar har i och för sig varit sovmorgon för alla utom Hasse, jobbigt.
Amanda är räddad, granntjejen från Sverige kom med 2 paket välling, det kommer att räcka ett tag. Man riktigt hörde hur hon njöt när hon drack den.
Idag for vi ut till ett stort köpcentrum som bla innehöll en tema park med bla ett mega stort badlandskap. Det fanns stora vattenrutschbanor och tom en stor sandstrand med vågor som de surfade på. Hampus lurade ner mej för en stor rutschbana men bara en gång.
Amanda stormtrivdes, hon är helt galen och inte rädd för någonting. Tur att hon har sina armringar på sig.
Vi hann inte med mer än vattenlandet, det andra får vi ta någon annan dag.
Inne i köpcentrat fanns det en ishockeyrink, vi får se om det blir någon träning där för Hampus.

Pizza till lunch, igen. Har inte kommit in i några vettiga matvanor än. Vi handlade lite innan vi for hem, lika frusterade varje gång, vad ska vi äta? Det är tur att det är ganska billigt att handla för vi köper och provar många saker som vi sen inte vill ha.Vi får nog åka ut till IKEA någon dag igen och handla på oss lite OLW chips, lingonsylt, hårt bröd ( som man inte hittar annars), fryst blåbärspaj och kaviar m.m. Det låter väl som bra och nyttig lunch, eller?

onsdag 9 januari 2008

Onsdagen den 9 januari

Idag har vi inte gjort så värst mycket. Hasse jobbar men är ledig imorgon för då är det någon slags kinesisk helgdag tror jag.

Jag har träffat en jätte trevlig tjej från Finland som bor i samma hus. Amanda och jag ska följa med henne och hennes tjej till ett dagis någon dag när vi kommit lite mer i ordning. Det känns som Amanda behöver få träffa lite andra barn och leka lite.

Katastrof har det blivit för att Amandas välling har varit slut några dagar nu, vad ska man då äta. Det kommer mera i vår skeppning men det dröjer ju.
Inget besked från skolan idag, rektorn är sjuk.

Tisdag den 8 januari

Idag gick vi till Mont Kiara International School för att göra testerna.

Vi fick vänta en bra stund innan de kom och hämtade först Emma sen Hampus. Emmas fröken var en riktig engelsk dam som kallade Emma för Emma darling. Båda fick göra muntliga och skrifliga tester. Hampus tyckte att det var lätt och han förstod allt de sa. Emma tyckte att det var svårt. Lärarna var imponerade över hennes betyg.

Ingen sa något till oss föräldrar utan de meddelade med Emma att de skulle kontakta oss imorgon. Hasse åkte inte till jobbet så vi gick och åt lunch tillsammans.

Emma kom på att hon skulle klippa håret, sagt och gjort, sen var den eftermiddagen förstörd. De älskade hennes ljusa lockar och gjorde allt för att få fram dem och det vill ju inte Emma. Tillslut tror jag att hon blev nöjd iallafall när hon fick greja till det själv. Dopp i poolen på eftermiddagen och då fick vi sällskap av en apa.

Hampus och Hasse spelade badminton på kvällen, Emma och jag tittade på film. Vi har köpt en hel hög med filmer, fast det är förstås med engelsk text. Filmerna är väldigt billiga här kostar bara 20 kr, och de har de senaste som inte kommit ut hemma ens.

måndag 7 januari 2008

Måndag den 7 januari

Vi är utan internet i lägenheten, trodde vi, men nu snyltar jag tydligen på någon annans.
På fredag kommer de att installera hos oss. Vi har fått telefon installerad idag. Jag ringde mamma i Sverige och det var som hon satt i grannlägenheten.
Även rörmokaren har fått vara här för att Emma pajade sin toalett.
Nu har vi sovit i lägenheten i 2 nätter. Den är jätte stor så Amanda springer och letar efter mig hela tiden. Tre badrum finns det. Emma stormtrivs i sin del, där är det bara ett kök som fattas.

Hasse har jobbat hel dag idag, suttit flera timmar i bilkö till och från jobbet. Vi andra har inte gjort så mycket, badat i poolen och spelat lite pingis.
Imorgon ska vi till skolan för att göra barnens assessment. Hampus är jätte nervös och klättrar på väggarna. (Nu står han och tjatar på pappa om en match i pingis. Han fick storstryk av mamma idag så han måste ta igen det nu.)
Skolan ligger bara tvärs över vägen så det är nära och bra. Hoppas allt går bra. Mamma är nog lite nervös hon också.
Det är verkliga regnväder här på eftermiddagarna, rejäl åska och blixtar. Det blir behagligt i luften efteråt.
Maten är ett helt företag , idag har jag i alla fall presterat köttfärssås och spagetti. Ingenting smakar som hemma. Vi har varit till 2 stora köpcentrum för att handla mat, de senaste igår var mer europeiskt men dyrare än de andra. När vi var på det första var jag nära att bryta ihop för det var bara främmande saker överallt.

torsdag 3 januari 2008

Torsdag den 3 januari

Idag när vi var ute och shoppade så träffade vi på Annika och hennes familj från Sverige. Helt otroligt.De kommer att hälsa på oss senare i på sin resa. Det blir kul.
Vi har haft besök från IKEA i lägenheten, home delivery, de satte till och med ihop möblerna åt oss. Vakterna som jobbar i vårt område stog utanför dörren hela tiden medans grabbarna var där.
Hasse har jobbat lite idag så det har inte blivit så mycket annat gjort, men vi hoppas att vi får flytta in i vår lägenhet imorgon, för då kommer resten av våra möbler.Våra saker från Sverige kommer inte förrän i början på februari.
Nu sent på kvällen har faktiskt jag, Hasse och hampus varit ute och joggat runt parken, varmt men skönt. Det är säkert 25 grader varmt trots att kl är 9 på kvällen.
Sov Gott Allihop

onsdag 2 januari 2008

Onsdagen den 2 januari


Nu börjar vi komma på fötter efter en lång resa och en stor tidsomställning. Alla har varit trött och griniga och pappan i familjen har varit den som hållit ångan uppe. Ni vet, han är ju en riktig globetrotter.
Vi bor första nätterna på hotell mitt i KL, 25 våningen på ett hotell mitt emot Twin Tower. Otrolig utsikt. (ni ser den på bilden) Nyårsafton tillbringade vi i fönstret på vårt hotellrum, otroligt fyrverkeri, det smällde så hela byggnaden skakade kändes det som.
Människorna här är otroligt trevliga och hjälpsamma, allting är "okej" och "we can fix that".
Lägenheten som vi ska bo i ligger i Mount Kiara en bit utanför KL, den ligger också högt upp i ett höghus. Skolan som vi hoppas barnen ska gå i ligger bara rätt över vägen.
Vi hoppas att vi får flytta in på fredag.
Så här lång har vi hunnit med att köpa lite möbler till lägenheten och varit på IKEA och köpt lite saker till bla köket. Lägenheten är nästan helt tom så när som på några sängar.
Det är väldigt varmt och kvavt här, idag var det 30 grader, det regnar lite nästan varje dag.
Det är roligt att få lite telefonsamtal och mail från Sverige, världen känns lite mindre då. Lite skrämmande annars att veta att vi är så långt borta.