torsdag 31 januari 2008

Torsdag den 31 januari

Detta är bilder från vårt vårt "condo". Det heter Astana och består av 2 höga hus på våningar. Det vi bor i kallas Tiara Tower och har 27 våningar. Vi bor på 22:a. Great view.

Lekparken

Det här är poolområdet med en 25 meters bassäng och en barnpool med rutschkana. Alldeles till vänster finns det en uteplats med bord och stolar under tak , det var där vi hade vår tacokväll. Det finns även ett grill område som man kan boka om man vill grilla någon kväll.

Det här är ingången från innegården till vårt hus.


Amandas rum, Ikea inspirerat. Vårt vardagsrum.Köket




Vår balkong.





Det här är övergångstället utanför ingången till skolan.




Hasse åkte tidigt till flygplatsen. Amanda klädde på sig sina nya klänning och tyckte det skulle bli jättekul att vara på dagis idag. Hampus och Emma ser framemot resan imorgon.

Jag har varit på mitt första föräldrarmöte idag på fm. Rektorn pratade som en kulspruta och sa hela tiden att han hade en tid att passa kl 10 så det fick inte dra ut på tiden. Frågorna som togs upp är det samma som hemma i stort sett. Föräldrar är sig lika över hela världen. Diskussioner om borttappade kläder, men det är väl bara här ,det förekommer ju inte i Sverige eller hur? Något man funderar över är varför de inte duschar efter gympan? De byter bara tröja. Det är typiskt amerikanskt vad jag förstår.
De pratade en del om simlaget och de ska hyra in en mer proffsig simlärare i vår till simlaget. Förslag också om att föräldrar ska hålla i simträning på helgerna.Emma har förresten fått reda på att hon kvalificerat sig för att följa med till Jakarta i Indonesien för att simtävla. Den tävlingen går i början på mars. Jättekul.
De pratades en hel del också om aktiviteterna som de har efter skolan. Du kan nästan göra vad som helst, kampsport, fotboll, klättervägg, magdans, keramik, badminton, simning, basket, friidrott ,dans, gymnastik, teckning m.m. problemet tycker en del föräldrar är att aktiviteterna håller på i 3 månader sen byter man. Vill man hålla på med fotboll längre så går det bara i mån om plats, en del grupper är rätt fulla.
De ska se över detta nu, men tanken är att de ska prova så många aktiviteter som möjligt.
Nu på kvällen har Hampus varit iväg och spelat badminton och Amanda och jag var på marknad, så nu sitter vi och äter jordgubbar och glass.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Emma Hampus magdans finns inte i sverige som fritidsaktivitet, kanske något att prova för att leda kurser i sverige. En nisch?
Grattis emma till en gratis resa till indonesien.

Anonym sa...

Kul att få se lite bilder på hur ni bor.Nu har det kommit lite snö härhemma så eran väg slits inte lika mycket för tillfället.
Hoppas att ni får en skön semester, hotellet såg ju ut att vara helt ok.

Anonym sa...

Jag läste vad Jonte sa, första kund till magdans måste bli farfar?