lördag 23 februari 2008

Lördagen den 23 februari



Lördag= familjedag till tonårsdotterns vilda hurrarop. Det börjar alltid med att hon inte får sova så länge som hon vill.Bara det.....

Idag styrde vi kosan till en elefantpark som ligger ca 1,5 timmes bilväg utanför KL. Vi körde bara lite fel den har gången så chauffören höll sig lugn.
Vi fick först se en film om hur de flyttar elefanter som kommer för nära människor, eller man ska nog säga att människorna kommer för nära elefanternas områden. Man fick se hur de söver dem och sen fraktar dem något groggy på båt och på lastbil. De släpper sedan ut dem i ett naturreservat.


Vi fick sen gå och mata elefanterna med melon och banan, sen red vi på dem en kort liten bit.


Alla som sen ville fick sen sitta på elefanterna när de gick ner i floden och badade.


Här välter den sig på sidan så alla trillar av.


Det var häftigt. De är väldigt sträva i huden, men Hampus tyckte att det kändes som elefanterna hade mjuka fladdrande pannkaksöron.
Efter allt badande så åt vi inhemsk mat på en lite restaurang, maten kostade 8 kr per person. Alla åt och tyckte det var jättegott.

När vi sen vände kosan hemåt så ringde Anna och sa att ett helt gäng skulle äta pizza vid poolen och frågade om vi skulle hänga på. Vi har aldrig sagt nej till pizza förut, inte den här gången heller. Alla badade sen i poolen.
Nu är Hasse och Hampus nere och spelar tennis,
sen tror jag att Hampus ska se hockey på datorn för att Brynäs spelar i natt.

(Roligt att vårt datorgeni till granne har hittat till datorn. Det är aldrig försent att lära sig, Andreas )

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda som hänt här hemma, är att vi fått TV3. Lingonsylten + lite annat skickas för sig i en egen kartong, maid nr 2 får annars inte med garderoben i väskan.

Anonym sa...

Vilka häftiga saker ni får uppleva.
Jag som längtar efter hundarna redan innan jag åkt,kanske kan få gosa med nån mysig elefant med mjuka pannkaksöron istället,det låter mysigt.Idag blev jag bjuden på grillat oxfilespett,Kia och Lotta hade köpt en present till resan,och vi hade en trevlig avskedsstund tillsammans.Nu skall jag beta av min komihåglista.....hejdå,vi ses snart

Anonym sa...

Hej på er!
Vad mysigt ni har det!!! Jag skulle också vilja rida på elefanter...!
Såg ett tv-reportage om Kuala Lumpur häromdagen och tänkte förstås på er, det verkar vara otroligt vackert, njut när ni har chansen.
Här hemma börjar våren titta fram så smått.. blåsippor i Bergby och tussilago har synts till! :-)
Kram på er! Mia