fredag 8 februari 2008

Torsdagen den 7 februari


Idag är det ledigt. Allting är stängt och det är ganska tomt överallt, det är många som åker iväg för att fira nyår.
Vi tillbringade förmiddagen vid poolen.Skönt för Hasse att koppla av, men Sverige är inte ledigt så han måste ha en telefonkonferans på eftermiddagen . På eftermiddagen var vi bjudna hem till dom som vi hyr lägenheten av. De är kinesmalajer. De bor inte långt från oss i ett condo som heter Aman. De bodde nästan högst upp i en våning med fantastisk utsikt över KL, otroligt fint inredd med massa exklusiva saker. I lägenheten hade de en vinkällare med massor av vinflaskor av fina årgångar.
De hade dukat upp ett bord med MASSOR av kakor ( kakfatet på knapern är inget jämfört med detta) och nötter och till detta fick vi champagne och grönt iste. Verkligen en orginell kombination för oss. De har två barn som är stora och går på college i Australien men som är hemma nu pga sommar lov. Dottern hade bakat flera av kaksorterna och vissa var traditionella kakor som de köpt.
Hasse var tvungen att smita iväg pga mötet och Hampus gick iväg på kalas. Jag, Emma och Amanda blev kvar, efter en stund så kom det 2 familjer till som var goda vänner sen många år tillbaka. Alla hade de med sig små röda kuvert med pengar i till barnen. Amanda var överlycklig, nu ska hon köpa en klocka för pengarna. Hon hade skrapat ihop 60 kr när vi gick därifrån.
De talade om att de ger bort pengarna för att ge lycka i de kommande året. Hampus har berättat att de fick dessa kuvert i skolan också, det var kinesiska mammor som var där och delade ut dessa. Mandariner är ocså typiskt för nyåret, det finns överallt, inslagna i rött papper. De symboliserar också lycka. Det finns små mandariner som är som är stor som en golfboll

På kvällen gick vi vidare till kalaset där Hampus var. Där var det grillparty vid poolen. Jättemysigt när det blir mörkt med alla ljus och den varma luften. Det enda problemet är myggorna. Det finns något som heter Dengi feber som man kan få om man blir myggbiten.Man får hög feber och muskelvärk och i sämsta fall kan den ge inre blödningar så det är viktigt att man använder myggmedel. Det är flera personer runt omkring här som fått denna feber.
Killen som fyllde är galen i raketer så det blev fyrverkerier innan kvällen var slut. Amanda somnade på en soffa med fingrarna i öronen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det va värst vad internationella ni har blivit, få prova på mycket nya seder o bruk. Verkar spännande.Jag ser fram mot att få komma ner.

Laila sa...

Hej familjen ! Vilka äventyr ni får uppleva! hälsn. Anders(Nu ska vi se om det här fungerar...)