torsdag 7 februari 2008

Onsdagen den 6 februari

Idag är det alltså nyårsafton på det kinesiska året.

Hasse dök upp vid 9 tiden på morgonen. Det blev rena julafton när han kom. Han hade med sig lösgodis, tidningar och nästan allt jag skrivit på listan. Hampus och Emma hade redan hunnit gå iväg sa de fick sina grejer när de kom hem. Hampus visste att Dannes familj skulle skicka med något sa han var jättenyfiken.

De hade skickat en STOR burk med banaskids och melontuggummi. Burken kände han väl igen. TUSEN TACK .

Hasse åkte iväg och jobbade trots att han inte sovit många timmar.

Amanda och jag var iväg och handlade mat for att Hasse skulle slippa köra oss senare. Vi tog en taxi. De större affärerna ligger för långt borta för att man ska kunna gå. Lite omständigt men det gick. Vi har hittat en bra affär som ligger i Sri Hartamas en bit bort från oss. De mesta är billigare än hemma, men ska man ha västerlandskt tex ost så ar det nästan dyrare än hemma. I affärerna finns det en egen avdelning där man betalar charkvaror för sig. Det är ganska dyrt men tex kyckling file och fläskfile är jättebilligt så det blir riktig vardagsmat här.Man kan handla väldigt billigt om man åker runt på olika affarer för att handla frukt och kött tex.Men vem har tid med det när man har hela dagarna fyllda? Ha, ha

På em var det dags for ett kalas, det blir nästan sa att Amanda inte vet vem det är hon ska till men hon känner igen barnen när hon kommer dit. Idag var det Noah som fyllde fem år. Det var lagomt med barn så vi hade riktigt kul. Chips och tårta vid poolen.

När Hasse kom hem på kvällen sa hade han med sig Hampus hockeygrejer, äntligen. I lådan låg det lite grejer som Farfar stoppat ner, lite hårtbröd och tidningar. TACK. (jästen vågade jag inte lita på efter sa många dagar på vift).

Hampus kom hem och talade om att han var bjuden på kalas i morgon. Framförhållningen är inte lång här. Hitta en present till i morgon blir inte lätt för i morgon är nästan allt stängt. Vi får se hur vi löser det.


Inga kommentarer: